Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) Bacau a analizat activitatea Inspectoratului de Politie Judetean Bacau pentru primul trimestru al acestui an. Potrivit datelor statistice, s-a constatat ca in comparatie cu perioada similara a anului trecut, infractionalitatea sesizata din mediul rural a scazut cu 112 infractiuni, ceea ce inseamna un minus de 5,5%.

In scadere sunt si infractiunile sesizate din strada, cu opt fapte. In judetul Bacau, pe lânga posturile de politie functioneaza si zece sectii rurale, cele mai multe sesizari de fapte fiind primite la Sectia Rurala Moinesti si Racaciuni, insa singurele pe plus sunt Sectia Rurala 1 Bacau, de la 157 la 182 de cazuri, si Sectia Buhoci.

In primele trei luni ale acestui an au scazut infractiunile de vatamare corporala, de la 129 la 86, tot cu o treime s-au redus si amenintarile, iar lovirile au crescut de la 520 la 554. In ceea ce priveste criminalitatea contra patrimoniului, in perioada analizata s-au sesizat 2.200 de fapte, dintre care aproape 1.500 sunt furturi si 396 distrugeri cu o crestere de 38 de procente.

PUBLICITATE

La capitolul furturi, cresteri semnificative s-au inregistrat la sesizarea sustragerilor de bunuri din autoturisme de la 114 la 158, cu un plus de 38% si de animale cu 62%. Nu au lipsit nici infractiunile grave sesizate, in total fiind 22 de cazuri, dintre care 5 de omor, 6 de tentativa de omor, 2 de pruncucidere si 1 de vatamare corporala grava.

„In urma analizarii modului in care au fost realizati indicatorii de performanta minimali stabiliti in Planul strategic pentru anul 2014, Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Bacau considera ca serviciul politienesc efectuat in interesul persoanei si al comunitatii de lucratorii de politie ai unitatilor si subunitatilor din judetul nostru a fost eficient, având in vedere resursele umane, materiale si financiare avute la dispozitie in conditiile sociale si economice actuale”
– Maricica Luminita Cosa, presedinte ATOP Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ