Frigul pare sa nu mai vrea sa plece din locuintele din cartierul Nord al Bacaului. Dupa ce aproape o luna tevile de termoficare au cedat in mai multe locuri, iar oamenii au stat infofoliti pe lânga caloriferele bocna, marti seara caldura a dat semne ca revine.

Echipele de interventie ale CET, mereu prea putine ca sa faca fata avalansei de avarii, au reusit, totusi, sa cârpeasca sparturile, dupa ce au gaurit asfaltul strazilor si gradinile din jurul blocurilor. Prin urmare, caloriferele s-au dezmortit marti, dar bucuria a fost de scurta durata. „Am apucat doar sa simtim un pic de caldura, dar s-a intrerupt dupa numai câteva ore. CET-ul isi bate joc de noi, mai bine l-ar inchide cu totul”, spune Marius Barbu, locatar intr-un bloc de pe strada Zefirului. Despre drumul anevoios al caldurii ne-a vorbit si Georgeta Mocanu, administratorul Asociatiei de Proprietari 118, de pe strada Calugareni.

„Au fost probleme mari cu agentul termic de pe retelele primare. Tevile au cedat in tot cartierul si toata luna octombrie am stat fara caldura. A fost dificil, mai ales ca au fost zile foarte friguroase, si mai ales pentru locatarii in vârsta sau cei care au copii. Marti seara a revenit caldura, dar s-a oprit dupa câteva ore. Am inteles ca iar s-au spart tevile. Cred ca inainte sa dea drumul la caldura ar fi trebuit sa se ocupe serios de starea conductelor, dar se vede ca nu s-a intâmplat asa”, spune Georgeta Mocanu.

PUBLICITATE

Dupa cum am aflat de la dipeceratul CET, noua avarie aparuta pe magistrala ce transporta agent termic in Cartierul Nord a fost semnalata in zona str. 9 Mai-Stefan cel Mare. O echipa de la CET sfredelea de zor strada, in incercarea de a repara conducta. Caldura si-ar putea relua drumul joi.

Bacauanii de pe strada Castanilor au caldura, dar nu au apa calda

Problemele legate de lipsa caldurii si a apei calde au fost rezolvate la blocul nr. 7 de pe strada Castanilor din municipiul Bacau. Exceptie face scara F, pentru ca reprezentantii Asociatiei de proprietari nr. 92 au constatat ca la subsolul blocului exista o avarie. “Pentru a nu-i priva pe ceilalti consumatori de apa calda, impreuna cu locatarii care au participat la evaluarea situatiei am decis sa blindam temporar un tronson de la scara F, pâna la remedierea completa a situatiei. Am luat la cunostinta faptul ca locatarii afectati de intreruperea apei calde doresc reluarea serviciilor si vom actiona ca atare”, declara Ion Ceobanu, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 92. O astfel de interventie nu este costisitoare, insa, unul dintre locatarii care au centrala termica de apartament refuza accesul instalatorilor in locuinta sa pentru a se putea sparge planseul. (Ramona Ionescu)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ