Șefii instituțiilor care răspund de pregătirea pentru sezonul rece au fost convocați la Prefectură de Maricica Luminița Coșa, care este și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). La întâlnire au participat subprefectul Valentin Ivancea, chestorul de poliție Vasile Oprișan, inspector șef al IPJ Bacău, col. Ion Mihalache, inspector șef al IJSU, ing. Lenuța Ardeleanu, director al Serviciului Public Judeţean de Drumuri (SPJD), ing. Iulian Vasiliu, șeful Secției Drumuri Naționale Bacău.

S-a discutat despre stadiul pregătirilor pentru iarnă, situația contractelor încheiate, măsurile privind asigurarea utilajelor, combustibilului și materialelor antiderapante. Maricica Luminița Coșa a atras atenția asupra necesității pregătirii utilajelor și actualizării planurilor de prevenire și intervenție operativă, pentru a fi evitate situațiile neplăcute.

Prefectul a anunțat că va organiza o întâlnire a CJSU cu toți primarii din județ, în scopul asigurării unui nivel optim de comunicare și asigurarea unei mobilizări exemplare a autorităților locale pentru gestionarea fenomenelor meteo periculoase. „Instituția Prefectului vine, astfel, în sprijinul instituțiilor publice responsabile, dorind a se acționa în echipă pentru gestionarea eficientă și operativă a situațiilor posibil a fi create de fenomenele hidrometeorologice specifice iernii”, declară Maricica Luminița Coșa.

PUBLICITATE

Se va interveni în funcție de trafic

Prefectul și subprefectul se vor deplasa, zilele acestea, la serviciile care gestionează drumurile naționale și județene, pentru a identifica eventualele probleme ce necesită soluționare rapidă. SPJD Bacău, care administrează drumuri județene cu o lungime de 836,6 km, și-a pregătit deja planul de intervenții pentru iarnă.

Vor fi organizate șapte baze de deszăpezire și montate panouri parazăpezi în punctele vulnerabile, mai exact în zonele Bârsănești, Sărata, Ungureni, Buhoci, Parava, Răstoaca (Răcăciuni), Runc, Chetriș, Poduri. Drumurile sunt clasificate în funcție de intensitatea traficului, 419,5 km fiind de nivelul II, 258,8 km de nivelul III, iar 158 km de nivelul IV. Prioritare, la trimiterea utilajelor de deszăpezire, vor fi cele de nivelul II. Șase drumuri cu trafic foarte redus (30,5 km) vor fi închise pe timpul iernii.

E vorba despre DJ 207F Pădureni-Ilieși (pentru care va fi disponibilă varianta de ocolire Berești Bistrița-Pădureni-Racova-Ilieși), DJ 252 Ocheni-Găiceana (cu varianta de ocolire Huruiești-Ocheni-Dealu Morii-Găiceana), DJ 156 H Runc-graniță Neamț (drum închis, impracticabil, DJ 156B Blăgești-Băsești (drum închis-pod avariat), DJ 252 B Gioseni-Bazga (cu varianta de ocolire Chetriș-Gioseni-Horgești-Bazga), DJ 252F Bărtășești-Brad (cu varianta ocolire Iz. Berheciului-Brad).

„Împreună cu subprefectul Valentin Ivancea, am făcut un pas înainte și am inițiat o discuție cu factorii implicați astfel încât iarna să nu ne prindă «pe nepregătite». La finele săptămânii, voi verifica personal starea utilajelor din dotarea Secției Drumuri Naționale Bacău.”
– Maricica Luminița Coșa, prefectul județului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ