Eleva Adelina Mihaela Rentea (foto), de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Onesti a reusit sa obtina o performanta deosebita la Faza nationala a Olimpiadei de Protectia Mediului, care s-a desfasurat la Suceava.

Fiind la a doua participare in aceasta olimpiada, (dupa ce in 2014 a obtinut prima mentiune), acum ea a reusit sa se claseze pe primul loc, totalizând un punctaj de 93,25 de puncte. „Dupa multa munca si dupa staruinta cu care m-am pregatit pentru aceasta olimpiada, am avut mari emotii, pe care le-am trecut cu brio.

As mai repeta aceasta experienta care mi-a adus o mare bucurie dar si reintâlnirea cu vechi prieteni, pe care i-am cunoscut anul trecut precum si legarea unor noi prietenii, in aceasta primavara”, ne-a declarat Adelina Mihaela Rentea, câstigatoare a medaliei de aur la Nationala de Protectia Mediului. Ea a fost pregatita de profesorii Mihaela Buca si Marinela Munteanu. La aceeasi olimpiada, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” a participat si elevul Grasu Mihai-Ionut, clasa a-XI-a C2, pregatit de o echipa formata din profesorii Georgeta Rusu, Mihaela Buca, Marinela Munteanu si Sandu Maria.

Alte calificari

De asemenea, mai multi elevi ai acestui colegiu onestean s-au calificat si la Faza Nationala a Concursului de chimie „Petru Poni”. Ei sunt: Anton Mihaita, clasa a-XI-a A2, Ardeleanu Georgiana – Elena, clasa a-X-a C1, Lazarescu Adrian, clasa a-IX-a B1, prof. coordonator Zornia Rosca si Harapu Madalina, clasa a XII-a C2, coordonator prof. Cristina Mitrofan. Participarea la acest concurs a devenit traditionala, in ultimii ani s-au obtinut mai multe premii si mentiuni. Totodata, dupa câtiva ani, colegiul participa si la Concursul National de Matematica Aplicata „Adolf Haimovici”, cu elevul Lazarescu Adrian, coordonat de prof. de matematica Sovejanu Ecaterina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ