In dosarul de coruptie sunt anchetati, pentru dare si luare de mita, Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, oamenii de afaceri Liviu Goian, Liviu Cenusa, Constantin Apostol si Costel Casuneanu.

Procurorii sustin ca primarul Bacaului cerea banii prin intermediul apropiatilor lui, Liviu Goian, Liviu Cenusa si Constantin Apostol, care incasau banii prin firmele pe care le controlau. Doi dintre inculpati au fost, ieri, audiati in instanta si s-au aratat extrem de surprinsi ca sunt implicati in acest dosar. Costel Casuneanu, cunoscut si ca „regele asfaltului”, acuzat ca ar fi virat 100.000 de lei in contul Asociatiei Judetene de Handbal, bani care apoi ar fi fost directionati catre Asociatia Top Sport, condusa de Constantin Apostol, s-a declarat inocent.

„Sunt nevinovat, nu am comis nicio fapta penala, nu am legatura cu acest dosar. Sincer nici nu stiu cum am ajuns sa fiu implicat in acest dosar”, a declarat Costel Casuneanu, care mai are la activ o condamnare intr-un alt dosar de coruptie si care l-a lasat fara „titlul” de avocat. El a sustinut chiar ca nu are nicio legatura cu firma prin care a virat banii – SC ASERO SRL Onesti, dar a recunoscut ca societatea la care a fost actionar timp de o luna, prin 2008, a fost cesionata fiilor lui: „Despre acest contract am aflat dupa ce am fost chemat la DNA. Nu am avut nicio calitate in firma, niciun interes si nu m-am implicat nici in conducere, nici in administrarea societatii ASERO.” Casuneanu spune totusi ca Apostol l-a sunat de foarte multe ori ca sa-l roage sa sponsorizeze echipa de handbal.

PUBLICITATE

„Am fost de acord si timp de trei ani am sponsorizat echipa de handbal. Dar, am aflat la urmarirea penala de aceasta asociatie, Top Sport. Nu stiam ca Asociatia Judeteana de Handbal a virat banii catre Top Sport si nici nu ma interesa. Nu a fost conditionata eliberarea certificatului de urbanism (pentru o lucrare, n.r.). Sponsorizarile erau pentru activitatea sportiva si publicitate”, a explicat Casuneanu. Intrebat despre o convorbire intre Stavarache si Apostol, in care se dadea de inteles ca nu-i va fi eliberat certificatul pâna nu cotizeaza, reactia lui Casuneanu a fost pe cât de teatrala, pe atât de emotionanta: „Am fost dezamagit… Nu stiu de ce vorbeau asa. Nu am stiut ca asa se punea problema. Eu nu aveam nicio legatura si nu-mi pot explica de ce cei doi au purtat astfel de discutii.” Audierea s-a terminat in aceeasi nota – Casuneanu si-a citit declaratia si a refuzat sa o semneze pe motiv ca nu s-a consemnat corect.

Zbuciumul si zbaterea…

Declaratia lui Constantin Apostol, fostul director al ADRNE, demis din functie dupa condamnarea din dosarul „INTERPRINT”, a fost tot de negare. „Nu stiam despre ce e vorba. Rusu incerca sa-mi spuna despre anumite probleme, dar nu stiam despre ce vorbeste. Erau discutii despre chestiuni generale… Nu-mi explic de ce sponsorizarile veneau dupa ce primaria vira banii. Nu am nicio explicatie. Succesiunea de plati nu spune nimic”, a declarat Apostol.

La fiecare intrebare a judecatorului a raspuns invariabil ca nu-si aminteste si nu-si explica de ce Rusu ii povestea despre problemele cu primaria si de ce Stavarache il intreba daca a incasat banii de la Rusu. Despre convorbirea in care Rusu il ruga pe Apostol sa vorbeasca cu Stavarache sa-i vireze banii, Apostol a explicat: „Nu reflecta decât zbaterea noastra de a finaliza proiecte. Ca om de afaceri, este foarte greu sa obtii sponsorizari.

Legea este foarte restrictiva. Tot timpul a fost un zbucium pentru a se atrage finantari. Dar nu am urmarit niciodata sa intervin pe lânga primar sau pe lânga Rusu sa dea bani pentru aceasta asociatie.” In acelasi stil a raspuns si la intrebarile legate de sponsorizarile primite de la Casuneanu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

11 COMENTARII

  1. Pai …. audieri -audieri , dar M-nealui ce zice maică ?
    Nici la academia de scris carti nu-l duc nici nu se-apuca de treaba ? ca Bacau-i un santier continuu si nimic nu se mai face in urma -macar cum a fost … Vai de viata celor care muncesc cinstit si-i duc in spate pe diletanti .. ! Mare pacat !

  2. Cati directori slabi sau foarte slabi ati pus in fruntea scolilor?Toti nataraii sau toate nataraucele au ajuns sa ocupe niste scaune care le depaseste clar creierul!

  3. gica ,esti in eroare . Excrocul asta lamentabil pe numele lui Stavarache ii trimitea si la scoli si la toate institutiile care aveau intr un fel de a face cu primaria si amenintind directorii lacheii lui faceau bani pentru el ,cu eugenii expirate pe la gradinite ,cu mobila la preturi de furnir masiv , totul se facea si se face in numele si pentru acest mizerabil de stavarache

LĂSAȚI UN MESAJ