Pelerinajul Icoanei Maicii Domnului Trihirussa la Biserica Precista din Bacău / Foto Liviu Maftei

Cel mai vechi lăcaş de rugăciune din municipiul de pe malurile Bistriţei şi-a pus strai de sărbătoare. Astfel, pe locul vechi Curţi Domneşti, în această perioadă de asceză închinată Maicii Domnului, se va desfăşura un program duhovnicesc sub titlul “Zilele Precistei la Bacău”.

În acest context, la Biserica Precista de pe strada 9 Mai a poposit Icoana Maicii Domnului Trihirussa de la Mănăstirea Neamţ. Ea a fost întâmpinată miercuri, 8 august, de credincioşii parohiei în frunte cu preoţii slujitori.

A devenit deja o tradiţie desfăşurarea acestui pelerinaj pe meleagurile băcăuane dacă ţinem cont de faptul că, de peste două decenii, sfânta icoană de la Neamţ binecuvântează prin prezenţa sa hramul Bisericii Precista din Bacău. Un alt eveniment important în cadrul Zilelor Precistei îl constituie Sfânta Liturghie de duminică, 12 august.

Ea va fi oficiată, începând cu ora 9.00, de către ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. În altarul de vară al bisericii, numit şi “Foişorul Maicii Domnului”, ierarhul însoţit de un sobor de preoţi băcăuani va oferi credincioşilor o pregustare la praznicul Adormirii Maicii Domnului de miercuri, 15 august, zi în care Biserica Precista îşi va sărbători hramul. “Invităm pe toţi credincioşii băcăuani să ni se alăture pe parcursul acestui eveniment sfânt”, a precizat pr. Mihai Tomozei, parohul Bisericii Precista din Bacău.