Voluntarii Asociatiei pentru Dezvoltare Activa Bacau (A.D.A.) s-au adunat miercuri, 12 august, dupa – amiaza, in parcul Gheraiesti, pentru o activitate de ecologizare, ca un prim pas in pregatirea Festivalului „Zilele Parcului Gheraiesti”, editia a II-a, ce se va desfasura in perioada 9-13 septembrie. Tinerii au adunat gunoaiele de pe toata suprafata parcului, activitate prin care s-a dorit atragerea atentiei bacauanilor asupra pastrarii acestui parc.

Chiar daca mai sunt zile bune pâna la startul festivalului si exista pericolul ca zona sa fie „infestata” de alte deseuri lasate in urma de oamenii ce vor veni la picnic-uri in perioada imediat urmatoare, voluntarii A.D.A. vor mai declansa o actiune de strângere de gunoaie cu doua, trei zile inainte de eveniment, dar se bazeaza si pe bunul simt al amatorilor de petrecere a timpului liber in parcul Gheraiesti, ca vor fi mai atenti cu resturile pe care le vor lasa in urma.

Daca anul trecut, la prima editie au participat 55 de voluntari, acum sunt 65 de tineri care sustin acest eveniment. Se spera ca numarul lor sa creasca in perioada imediat urmatoare.

PUBLICITATE

„Am inceput pregatirile pentru acest festival inca din luna aprilie, prin dezvoltarea echipelor de voluntari. Cu aceasta ocazie, mai lansam odata invitatia de participare la acest festival ca voluntari catre tineri si chiar adulti, care vor sa se implice in organizarea festivalului. Vrem sa atragem atentia comunitatii si autoritatilor cât de important este parcul Gheraiesti pentru Bacau. Trebuie sa fim constienti ca numai impreuna putem sa contribuim la dezvoltarea parcului si, implicit, sa avem un loc in care sa venim cu drag.”
Victor Toma, presedintele A.D.A. Bacau

Voluntarii au facut lobby pe lânga autoritatile publice sa continue sa ingrijeasca parcul Gheraiesti iar rezultatele nu s-au lasat asteptate. Deja se vede ca iarba a fost tunsa in tot parcul si s-au primit promisiuni ca se va rezolva si problema iluminatului in zona. In momentul de fata exista un calendar al evenimentelor din festival la nivel structural. In cele cinci zile de festival vor avea loc spectacole de muzica, teatru si dans, ateliere si workshop-uri, un târg de carte si expozitii, intreceri sportive cu premii si un spectacol live de planetariu.

Se doreste, ca in timp, impreuna cu alte organizatii din Bacau, parcul Gheraiesti sa devina un loc in care lumea sa vina cu drag, un parc care sa insemne mai mult decât o zona de gratar. „Pentru mine este dezvoltare personala, prin astfel de activitati cunosc oameni noi, invat multe lucruri noi. Am participat si la editia de anul trecut, care a iesit foarte fain, editie la care au participat peste 1.500 de oameni si sunt ferm convins ca anul acesta va fi mult mai bine, din toate punctele de vedere”, ne-a declarat si Stefan Istrate, voluntar A.D.A. Bacau.

„In afara de multa munca, din ipostaza de voluntar, acest festival este o oportunitate pentru tinerii din Bacau sa-si petreaca timpul intr-un mod frumos, in care sa se si distreze la activitati culturale, dar sa si invete ceva, lucruri practice, pe care nu le pot invata in scoala sau pe care nu le pot deprinde altfel. Mi se pare ca e un festival care se apropie de cele din strainatate si incercam, cumva, sa aducem ce-i mai bun si in Bacau. Pentru ca se poate”, a completat si Smaranda Camber, voluntar A.D.A. Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ