Au fost desemnați câștigătorii Decathlonului

  Competiția internațională Decathlon IMF – „Integrative Meetings of Friends”, care s-a desfășurat în Bacău anul aceasta, s-a încheiat. Evenimentul a fost organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST).

  „Decathlon IMF dă șansa persoanelor cu dizabilități să demonstreze că pot realiza performanțe pe care mulți nu le pot atinge, a declarat Dana Țîțaru, directorul DGASPC. În al doilea rând, acest eveniment e important deoarece facilitează relațiile între mediul privat, mediul public, persoanele cu dizabilități și voluntari. Cea mai importantă este, însă, bucuria participanților.

  Au fost niște momente extrem de emoționante, care nu pot fi descrise în cuvinte.” Nu în ultimul rând, e vorba despre un succes al României pentru că echipele din Bacău au reprezentat România în această competiție, a adăugat Dana Țîțaru.

  Marți seara, pe terenul de sport al Universității „Vasile Alecsandri”, au fost premiați câștigătorii. La echipe, pe locul I s-au clasat CSCPHN Filipești și Echipa „Mozaic” Bacău. Următoarele au fost CRRN Dărmănești, CRRN Răcăciuni și Echipa „Speranța” Bacău, toate pe locul II, Charkiv Ucraina – locul III, Slesin Polonia – locul IV, Izdebnik Polonia – locul V. La individual, SUPER CHAMPION a fost declarat Lucian Dan Cristian.

  Românii au luat 17 premii în total, fiind urmați de polonezi, cu 9 premii, și ucraineni, cu 4. Adevărul că toți participanții s-au simțit câștigători, motiv pentru care toți au primit diplome. DGASPC intenționează ca în viitor, cu sprijinul DJST și al Primăriei Bacău, să dea posibilitatea și persoanelor cu dizabilități din familie să se pregătească sportiv pentru astfel de competiții.

  Alte articole