FOTO: Centrul Regional de Ecologie Bacau

O barză rănita a avut noroc să fie găsită de un om căruia i-a păsat. Aceasta zăcea lângă poligonul de la Gheraieşti, a fost preluată şi dusă la centrul ACDB de la Focşani pentru reabilitare, informează Centrul Regional de Ecologie Bacău.

În urma examinării mai atente, doctorul a descoperit ceva care ne duce cu gândul la o mică poveste. Pasărea – un pui de anul ăsta – avea la una din aripi penele tăiate cu foarfeca, ca la găini, astfel încât să nu poată zbura.

Pobabil cineva a prins-o şi a vrut să o țină în gospodărie. Cățelul din curte se pare că nu a fost de acord şi a scuturat-o nițel de un picior. „Iubitorul” de păsări, văzând barza rănită s-a hotărât să-i redea libertatea, prea târziu se pare pentru că ea nu s-a mai putut hrăni. A fost găsită epuizată şi nu se putea ridica în picioare.

Deşi va rata migrația din acest an, probabil că în primăvară a fi eliberată şi îşi va continua existenta, să sperăm fără a mai fi afectată de “inițiativele binevoitoare” ale cuiva.

Multe persoane găsesc şi păstrează din curiozitate sau din dorința de a ajuta diverse animale sălbatice, din păcate de cele mai multe ori acestea murind.

Pe lângă faptul că este ilegal, cei care doresc să ajute sunt sfătuiți să apeleze la specialişti – singurul centru din zona noastră fiind gestionat de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice de la Focşani.