24 iulie 2024
SportAtletism/ Jocurile Olimpice: Ziua finalei, ziua Biancăi

Atletism/ Jocurile Olimpice: Ziua finalei, ziua Biancăi

Astăzi, de la 14.35, ora României, Bianca Ghelber (SCM Bacău) va concura în lupta pentru medaliile olimpice de la Tokyo în cadrul probei de aruncare a ciocanului. Calificată în ultimul act al competiției cu al 11-lea rezultat, eleva Mihaelei Melinte speră să obțină cel mai bun rezultat personal al sezonului

E ziua ei. OK, ziua sa de naștere a fost pe 1 iunie, dar astfel de aniversări au loc în fiecare an. O finală olimpică vine însă o dată la patru ani. Sau chiar la cinci. Dacă vine! Pentru Bianca Ghelber, a venit. Iar azi este ziua sa, ziua în care, de la ora 14.35, e programată finala probei de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Calificată în rândul celor 12 finaliste cu al 11 lea rezultat, 71.72 m, Bianca țintește acum cel mai bun rezultat personal al sezonului. Adică undeva peste 71.92m.„Primul obiectiv, și cel mai important, a fost atins. M-am calificat în finală, ceea ce mi-a produs o bucurie deosebită. Acum, sper să urc în ierarhie. Cât, vom vedea. De felul meu, sunt optimistă”, a declarat sportiva pregătită de Mihaela Melinte. Antrenoarea sa de la SCM Bacău este încrezătoare că Bianca va reuși o poziționare cât mai bună. Asta în ciuda faptului că, deși are doi sportivi preezenți la Tokyo (Bianca Ghelber și Alex Novac), Mihaela Melinte nu a fost incluisă în delegația pe care COSR a deplasat-o la Jocurile Olimpice.

„Ce să fac, dacă nu a fost loc și pentu mine? Țin legătura cu Bia prin telefon, iar de urmărit, am să o urmăresc pe Europsort. Mi-am descărcat aplicația respectivă și aștept cu nerăbdare finala”, a spus fosta campioană mondială și europeană la ciocan. În absența Mihaelei Melinte, la finala de azi, Bianca îl va avea alături pe fostul antrenor al Mihaelei Melinte, Teodoru Agachi.

„Am vorbit cu domnul Agachi și amândoi suntem convinși că, la ce am văzut la Bianca în calificări, finala poate aduce alte lucruri bune. Ce-i drept, dacă în sesiunile de calificare, cel mai un rezultat a fost de 76.95, în ultimul act al competiției se va arunca mult mai mult. În calificări e mai greu decât în finală deoarece și presiunea e mai mare. Bianca, în schimb, are moral de competiție”, a mărturisit Mihaela Melinte.

În ciuda faptului că acuză, încă din perioada cantonamentului de la Poiana Brașov, dureri de spate, Bianca Ghelber poate spera azi la un rezultat care să o poziționeze în primele zece aruncătoare de ciocan la Tokyo. „Noi suntem încrezători cu toții că Bia va trece inclusiv peste aceste probleme. Ea încă nu și-a demonstrat adevăratul potențial. Dacă e la maximum, poate intra în primele șase, însă și o prezență în Top 10 ar fi un lucru extraordinar”, a concluzioant Mihaela Melinte, pentru care emoțiile olimpice nu se vor încheia azi, odată cu finala Biancăi Ghelber.

Mâine, celălalt sportiv pregătit de antrenoarea băcăuană, aruncătorul de suliță Alexandru Novac va lua startul în calificări. Novac a reluat de curând colaborarea cu Mihaela Melinte după o pauză de câțiva ani. „La Alex e ceva mai complicat. Dacă s-ar fi întors mai rapid, am fi avut timp să pregătim mai bine Olimpiada. Chiar și așa, însă, cred că ar putea da 80 sau 82 la Tokyo. După părerea mea, în finală se va intra cu o aruncare de 82 de metri. Iar dacă se va intra cu 85, asta e! Sper însă ca Alex să facă o figură frumoasă”, a subliniat Melinte. Până la calificările de mâine, de la suliță, azi este ziua finale de aruncare a ciocanului. Ziua Biancăi! Și-i ținem pumnii strânși.

 spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri