Se spune ca bautorii de apa nu scriu versuri. Veteranul atletismului bacauan Martin Benchea-Joca nu face poezie, ci istorie. Bând doar apa.

“La multe competitii la care particip, observ cum unii adversari se opresc din cursa pentru a consuma diferite energizante. Asta le da puteri- ulterior ei reusesc sa ma depaseasca- insa este un avantaj temporar. Poate ca sunt de moda veche, dar eu prefer sa consum doar apa. E mai sanatos asa. Si chiar mai placut”, marturiseste atletul in vârsta de 62 de ani, care obtine rezultate cu usurinta cu care da pe gât pahare de H2O.

Dupa ce a ratat la mustata bronzul la Balcaniada de semi-maraton pentru veterani de la Novi Sad (“am avut probleme cu un grec care vine puternic din urma”), Martin Benchea-Joca s-a revansat la cea de-a zecea editie a Maratonului Bucuresti, care a reunit la start sportivi din peste 60 de tari si la care Bacaul a avut si o reprezentanta a sexului frumos, pe Carmen Barcan.

“Fiind o editie cu numar rotund, nu puteam rata podiumul”, declara Benchea-Joca, clasat al treilea la Veterani, cu timpul de 4 ore si 22 de secunde: “Poate ca era loc de o medalie si mai pretioasa decât bronzul, insa anul acesta traseul mi s-a parut mult mai dificil si intortocheat, cu diferite pante.

Eu sunt foarte multumit si cu locul 3 deoarece am avut un parcurs constant, iar concurenta s-a dovedit acerba”, spune “Forrest Gump” de Bacau, care isi pregateste deja bidoanele cu apa: in weekend va fi prezent la Piatra Neamt, unde va concura in probele de 10.000 m si de semi-maraton.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ