– cei care parcheaza masina unde le este mai comod, insa incurca traficul, risca sa ramâna blocati – agentii locali pun “caracatite” pe rotile autovehiculelor lasate la voia intâmplarii

Multi soferi isi doresc sa coboare din autoturism chiar in fata magazinului sau la doi pasi de institutia la care au de rezolvat o problema. Locurile de parcare din preajma institutiilor publice sunt putine, insa pentru a nu fi nevoiti sa plateasca amenzi, le pot lasa acolo unde gasesc liber si pot merge pe jos.

Sunt totusi si persoane care prea grabite ori prea comode stationeaza unde doresc, cu riscul de a se trezi cu o “caracatita” pe roata. De acest lucru se ocupa agentii de la Politia Locala Bacau, care de la inceputul acestui an au efectuat 452 de blocari de autoturisme.

„Aceste blocari se fac in special in zona centrala a orasului si sunt vizate in primul rând autoturismele care incurca traficul. Aceasta masura este una complementara si se aplica pentru descongestionarea traficului.

Pentru rezolvarea acestei situatii se aplica si sanctiuni, nu doar blocare”, a declarat Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau. Cele mai multe “incaltari” se fac pe strazile Mihai Viteazul, mai ales in fata Bisericii „Sf. Nicolae”, acolo unde comerciantii de masini obisnuiesc sa le lase la vedere pentru posibilii clienti, insa nu sunt trecute cu vederea nici cele parcate in alte zone intens circulate.

„Pentru a fi deblocat, conducatorul auto trebuie sa achite o taxa de 100 de lei pe zi. Pe lânga aceasta taxa se pot aplica si amenzi cuprinse intre 180 si 450 de lei, dar si de la 2 la 5 puncte de penalizare.”
Florin Podoleanu, purt. cuv. Politia Locala Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. In sensul giratoriu dela Biserica catolica si Banc-Post de ce nu vine “militia locala ” ?? Numai Q7 si BMW-uri de ultimul racnet vezi parcate anapoda ! La aceste tipuri de masini nu au voie sa se blocheze rotile??

LĂSAȚI UN MESAJ