– examinarea medicala este necesara pentru a-i tine departe de volan pe cei care isi / ne pun viata in pericol – taxa de eliberare a permisului de conducere a ramas 68 de lei si se achita la orice unitate CEC Bank

Codul Rutier prevede ca „eliberarea unui nou permis de conducere cu o noua valabilitate administrativa se realizeaza la expirarea valabilitatii documentului, dupa efectuarea examinarii medicale”. Bacauanii care doresc sa-si preschimbe permisul de conducere trebuie sa se prezinte la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bacau cu fisa detinatorului, originalul si copia actului de identitate, dovada platii contravalorii permisului de conducere si a taxei de eliberare a acestui document, vechiul carnet, a carui preschimbare se solicita, in original daca acesta exista, si fisa medicala tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule.

Reamintim faptul ca inainte de schimbarea Codului Rutier in ianuarie 2013, bacauanii s-au imbulzit la ghiseele serviciului solicitând preschimbarea permiselor de conducere, de teama sa nu fie gasiti inapti la viza medicala. Atunci, multi au invocat ca au facut acest lucru pentru a evita costurile prea mari si timpul pierdut la medic. Viza medicala poate fi efectuata fie in policlinica, fie in cabinete autorizate. De regula, toate consultatiile au loc in aceeasi cladire, iar examinarile dureaza cel mult doua ore. Fisa se elibereaza pe loc, iar taxa este de pâna in 150 de lei. La capitolul bani se adauga si taxa de 68 de lei pentru eliberarea permisului, suma care trebuie platita la orice unitate CEC Bank.

PUBLICITATE

„Conducatorii auto sunt obligati sa efectueze examinarile medicale ori de câte ori permisul de conducere este reinnoit.”
cms. sef. Constantin Mihaescu, seful SPCRPCIV Bacau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ