Joi seara, cladirea Ateneului din Bacau a fost iluminata in roz, intr-o activitate ce a marcat „Ziua de lupta impotriva cancerului la sân” si care a fost organizata de Asociatia „Sofi Roz” Bacau, in parteneriat cu Fundatia Renasterea.

La eveniment au participat membre ale asociatiei, care au fost diagnosticate cu aceasta maladie si au invatat sa lupte cu ea, iar unele chiar au si invins-o in urma cu multi ani, dar si alte persoane care au dorit sa le fie alaturi.

„Cu aceasta ocazie distribuim trecatorilor si celor prezenti pliante cu informatii despre cancerul la sân, bratari roz confectionate de noi sau primite de la Renasterea si Revista Invinge Cancerul editata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din România. Ceea ce trebuie sa retinem este ca prevenirea este cea mai importanta. Daca boala este depistata la timp atunci poate fi tratata, iar suferinta pentru pacienta si pentru familie este cu mult diminuata”, a spus Mioara Spiridon, presedintele Asociatiei „Sofi Roz”.

PUBLICITATE

La aceeasi ora, obiective reprezentative din Bucuresti, Constanta, Pascani, Rm. Vâlcea si Timisoara au fost invaluite in lumina roz iar astfel de actiuni urmaresc sa atraga atentia femeilor ca sa mearga la medic pentru un consult de specialitate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ