Scoala Gimnaziala Speciala „Maria Montessori”, din Bacau, a fost, la inceputul acestei saptamâni, gazda unor inedite ateliere de confectionat felicitari de Pasti, la care au participat zece dintre proprii ei elevi, dar si 25 de elevi de la Colegiul National „Vasile Alecsandri”.

„A fost – am aflat de la profesoara Oana Maria Droiman – o activitate in cadrul Saptamânii «Sa stii mai multe, sa fii mai bun», in care elevi de clasa a XII-a de la Colegiul National Vasile Alecsandri au facut o vizita elevilor din clasa a VIII-a A, a profesoarei Carmen Constantin, de la Scoala Montessori. Cu acest prilej au fost organizate câteva ateliere pentru confectionarea de felicitari de Pasti, pe care au fost reprezentate oua si iepurasi prin tehnica Iris Folding.”

Activitatea a fost organizata de profesoara Oana Droiman, de la Colegiul Alecsandri, si de Violeta Sandu, profesoara de activitati de profesionalizare la Scoala Montessori. Prin tehnica Iris Folding, benzi pliate (indoite) din hârtie colorata sunt puse in straturi intr-o spirala pe spatele unei ferestre decupata in foaia de lucru. Tehnica se numeste Iris Folding pentru ca materialul de lucru se aseamana cu irisul (diafragma) unui aparat de fotografiat. Elevii au lucrat, astfel, cu fâsii (benzi) de hârtie de diferite culori, sabloane numerotate logic si carton pentru felicitari. „Un scop al actiunii – a precizat Ana Droiman – a fost ca elevii sa se cunoasca foarte bine intre ei, sa lucreze impreuna, sa solcializeze”.

PUBLICITATE

atelier - 22,5 q SITE (4)

Felicitarile lucrate de elevi vor fi expuse si vor fi puse in vânzare la Târgul „Cel mai frumos ou de Pasti” organizat pe 22 aprilie de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Bacau in Piata Tricolorului. „La acest târg – ne-a spus directorul Scolii Gimnaziale Speciale Montessori, Adrian Nastac – vom fi prezenti cu elevi si profesori, dar si cu invitati dintre elevii altor scoli bacauane, inclusiv elevii care ne-au ajutat in atelierele de confectionat felicitari. Acolo se va amenaja si o expozitie cu lucrari specifice de Pasti, in care vor fi si felicitarile confectionate la noi. Expozitia este cu vânzare”.

DGASPC Bacau marcheaza, cu acest prilej, implinuirea a 20 de ani de activitate, iar printre invitatii ei se vor numara parteneri din invatamântul prescolar, scolar si universitar, specialisti si beneficiari ai serviciilor ONG-urilor de profil din judet, numeroase institutii publice, ziaristi, sponsori si voluntari.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ