A devenit o traditie in ultimii ani ca tinerii artisti plastici bacauani, si nu numai ei, sa se reuneasca pe simeze intr-o expozitie numai a lor. Ajuns deja la cea de-a XII-a editie, evenimentul numit „Atelier 35” a reunit in acest an 17 pictori si graficieni din Bucuresti, Iasi, Suceava, Cluj-Napoca si Bacau, intr-un manifest plastic expus la Galeria „Hol” a Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”.

„La-nceput, aceasta miscare a aparut datorita necesitatii de exprimare a tinerilor plasticieni, care nu au implinit 35 de ani, in contextul in care artistii consacrati nu-i acceptau alaturi de ei in expozitii, a reamintit criticul si istoricul de arta Iulian Bucur. Acum, plasticienii tineri se lupta cu indiferenta unei lumi care nu prea vrea sa mai auda de arta.”

Adunati intr-un eveniment cromatic la prima vedere heteroclit, tinerii artisti plastici sunt uniti de dorinta de a arata lumii crezul si maniera lor de exprimare. Pusa in scena de pictorul Mihnea Baran, expozitia se vrea a fi o privire catre viitorul curentului artistic românesc.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ