Posesorii persoane fizice de automobile vechi care doresc sa-si schimbe masinile se pot inscrie, de astazi, 27 aprilie, in Programul Rabla 2015. Inscrierile se fac la un producator de automobile sau la un dealer autorizat, pentru rezervarea tichetului de 6.500 de lei pentru achizitionarea unei masini noi la casarea uneia mai vechi de opt ani.

Totodata, beneficiarii pot ceda prima de casare în favoarea altor persoane care doresc sa îsi cumpere o masina noua. În plus, cei care participa la program pot beneficia de ecobonusuri, la achizitionarea unor autoturisme cât mai nepoluante. Valoarea eco-bonusurilor este urmatoarea: 750 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, în regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) si 2.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Pot fi cumulate maxim doua eco-bonusuri, cu mentiunea ca aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei si unul din celelalte doua categorii.

PUBLICITATE

Producatorii sau dealerii auto au fost validati, în Program, de Administratia Fondului pentru Mediu, iar lista contine 25 de nume.

În cadrul programului Rabla 2015, cu o valoare totala de 200 milioane lei, a fost alocat un numar de 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice.

“În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de acordarea unor eco-bonusuri diferentiate, cu o valoare mai mare pentru autoturismele care polueaza cel mai putin. Consideram ca aceasta decizie reprezinta înca un pas spre un program Rabla 2016 pe care ni-l dorim suta la suta ecologic.”
Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ