22 iulie 2024
ActualitateAsociatia “Unu si Unu” si OMV Petrom au adus daruri la Maternitatea...

Asociatia “Unu si Unu” si OMV Petrom au adus daruri la Maternitatea Bacau

Reprezentantii OMV Petrom si ai Asociatiei „Unu si Unu” din Bucuresti au facut, marti, 11 noiembrie, o placuta surpriza mamicilor cu copii nascuti prematur si medicilor de la Maternitatea din Bacau, unde au donat seturi de caciulite si botosei tricotati si cuiburi pentru prematuri confectionate chiar de mamele care au nascut copii prematur. Aceste seturi ii ajuta pe bebelusii nascuti inainte de termen sa-si regleze mai usor temperatura corpului.

Actiunea s-a derulat prin proiectul „Campionatul de voluntariat 2014”, organizat de OMV Petrom. Presedinta Asociatiei „Unu si Unu”, Corina Croitoru, a venit la Bacau impreuna cu Stefan Nica, initiatorul proiectului Campionatul de voluntariat, si cu Luminita Banasu, Business Officer la Petrom Moinesti, si au stat de vorba cu sefa Sectiei Neonatologie a Maternitatii, Luminita Apostu, dar si cu mamele aflate chiar atunci in saloanele sectiei, lânga copiii lor, carora le-au inmânat cadourile.Petrom a oferit si o finantare de 2.000 de euro Asociatiei “Unu si Unu”, pentru derularea acestei campanii si pentru realizarea a 100 de cuiburi pentru incubatoare, care sa ofere pe lânga caldura sufleteasca a donatorilor, grija, confort, dar si protectie bebelusilor prematuri.
Fenomenul nasterii de copii prematuri afecteaza peste 20.000 de familii anual.

„S-au implicat foarte multi oameni din compania Petrom in proiectul nostru, au crosetat, au tricotat si ne-au trimis aproape 300 de seturi, iar din finantarea pe care am obtinut-o am confectionat cuiburile pentru prematuri chiar cu ajutorul mamelor de prematuri. La noi in tara nu am gasit un model pentru astfel de cuiburi, dar ne-am inspirat din proiectele derulate in alte tari. Ne-am sfatuit cu medicii neonatologi din Bucuresti si am conceput un model pe care l-am produs. Dezvoltam acest proiect de o jumatate de an si il vom continua si in alte maternitati din tara.”
Corina Croitoru, presedinta Asociatiei “Unu si Unu”spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri