Membrii Filialei Bacau a Asociatiei Nationale Cultul Eroilor Regina Maria si-au prezentat, joi, 17 martie, raportul asupra activitati din anul 2015. La eveniment au fost invitati presedintele de onoare al Asociatiei, Dorian Pocovnicu, fostul prefect al judetului, reprezentanti ai unitatilor si organizatiilor militare din municipiul Bacau, reprezentanti ai clerului si ai filialelor teritoriale ale Asaciatiei, precum si ai unor institutii care sustin activitatea acesteia.

Multitudinea de actiuni specifie acestei organizatii in anul 2015 au fost prezentate de presedintele in exercitiu, col. (r) Paul Valerian Timofte, in care au fost evidentiate manifestarile dedicate evenimentelor isorice ale anului si in care au fost evidentiati cei care s-au implicat in organizarea si sustinerea acestora. Intretinerea monumentelor eroilor a fost unul dintre obiectivele principale in discutie, dar au fost evidentiate actiunile pe careAsociatia le-a avut cu institutiile scolare, de exemplu, pentru crearea si activarea Cercurilor Cultul Eroilor.

Au fost evidentiate si alte initiative, precum deschiderea Camerei Eroilor din Primaria Magiresti. O initiativa importanta a Asociatiei este crearea cercurilor de simpatizanti, care numai in municipiul Onesti numara peste 1.200 de membri.
Anul 2016 poate aduce in judetul Bacau evenimente importante de comemorare a faptelor care privesc eroii neamului, iar ridicarea unui monument dedicat eroilor bacauani cu prilejul implinirii a o suta de ani de la intrarea României in Primul Razboi Mondial este un obiectiv esential, promis spre relizare si de Primarie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ