– acesta este indemnul elevilor de la Colegiul Economic pentru bacauanii care nu inteleg sa pastreze un oras curat

Peste 50 de elevi de la Colegiul National Economic „Ion Ghica”, mobilizati de Fundatia Maretie si Talent si de Clubul Tinerilor Experti Contabili, au luat la pas centrul municipiului Bacau, din Parcul Trandafirilor pâna in Parcul Cancicov, si au impartit trecatorilor pliante si flyere care ii indemnau sa-si trateze orasul asa cum si-ar dori, cu respect si grija, sa-l mentina, in primul rând, curat.

Elevii participa la o astfel de campanie pentru a doua oara si sunt sustinuti chiar de scoala in care invata, dar si de Filiala Bacau a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România, care le-a asigurat veste, saci menajeri si manusi de protectie, pentru ca ei au dat si un exemplu concret tuturor colectând deseurile de orice fel care le-au iesit in cale. De altfel, odata cu elevii au pornit in mars prin oras si zece dintre profesorii lor, dar si conducerea executiva a filialei CECCAR, intre care presedintele Marcel Bulinschi, directorul Constantin Pastrav si vicepresedintele Ion Tabacaru.

PUBLICITATE

„Este vorba de proiectul «Educatie pentru curatenia orasului tau» – ne-a spus profesoara Aneta Radu, sefa Catedrei Stiinte economice a Colegiului -, in care cu elevi de la specializarile Tehnician in activitati economice, Tehnician in turism, Alimentatie publica, Gastronomie si Marketing, ne-am propus sa promovam in rândul cetatenilor obiectivul de a proteja curatenia orasului nostru. Elevii au cules, insa, si unele impresii de la cetatenii aflati in Parcul Cancicov, care au reclamat mai ales numarul mic de cosuri de gunoi din parc. Pe loc, elevii au compus si un nou logo al actiunii lor, adresat tuturor celor certati cu bunele maniere si cu deprinderile de a pastra orasul curat: «Asfaltul nostru sa nu devina tomberonul vostru!»”.

Actiunea elevilor de la Colegiul Economic s-a soldat cu zeci de saci plini cu deseuri. Cei mai harnici s-au dovedit a fi Andreea Paic (clasa a 9-a E), Alina Botezatu (9F) si Elena Rotaru (clasa a 9-a, Scoala profesionala), care s-au clasat pe primul loc, Andreea Grigoras (10B), Andrei Ceaunas (9F) si Mariuta Draghici (11M). Pe locul al treilea s-au situat Bianca Vita (9F), Andreea Mosinoi (9F), Razvan Chelaru (9F) si Andreea Pipos (9F).

„Am vrut si in acest an – ne-a declarat Marcel Bulinschi – sa atragem atentia ca fara curatenie si fara ordine nu putem trai intr-un oras civilizat. Or, noi avem pretentia ca Bacaul este un oras european. De aceea am mobilizat profesionistii contabili la aceasta actiune, tineretul, care ne reprezinta intr-un numar mult mai mare decât pâna acum. Speram sa fi atras atentia ca in Bacau este nevoie nu doar de curatenie morala, dar si de una materiala, in locurile publice.”

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ