Elena Olaru s-a intors acasa pentru totdeauna in sicriu

– femeia a plecat in Italia sa câstige bani pentru tratamentul nepotelului bolnav de leucemie – ingrijea acolo o batrâna de 96 de ani si a avut ghinionul ca pe perioada verii sa se mute din Roma in casa de vacanta a proprietarei din Amatrice, care s-a prabusit la cutremur

Durere fara margini la Asau. Sicriul cu trupul neinsufletit al Elenei Olaru (67 ani), una dintre victimele cutremurului din Italia, a fost adus joi dimineata in tara si depus in locuinta sa din localitate.

Elena s-a intors acasa pentru totdeauna iar rudele si vecinii au venit sa-i aprinda o lumânare si sa spuna o rugaciune pentru sufletul ei bun. „Era o femeie extraordinara, foarte muncitoare si cea mai buna vecina.

PUBLICITATE

Când a plecat in martie a spus ca se duce sa ajute familia si pe nepotelul care este bolnav. Pentru el muncea acum”, spunea cu ochii in lacrimi Elena Bran, vecina. Elena Olaru a lucrat zece ani in Italia, unde a ingrijit mai multi batrâni.

In primavara acestui an si-a anuntat familia ca va pleca din nou ca sa mai câstige bani pentru a putea merge in continuare la medic cu Alexandru, nepotul in vârsta de 6 ani, diagnosticat cu leucemie in urma cu doi ani.

O durea sufletul când il vedea cum se chinuie prin spitale, dar si mai greu ii era când nu aveau suficienti bani pentru a se descurca cu drumurile si tratamentele costisitoare.

„Suferea tare mult din cauza baietelului si de aceea a plecat. Copilul se intindea pe jos si o intreba cum ii sta asa, ca el oricum o sa moara. Ea nu a putut suporta si a vrut sa faca tot ce poate numai sa-l vada bine. A murit incercând sa-l salveze pe el”, povestea o verisoara a femeii.

Dupa cutremur, familia nu a mai reusit sa ia legatura cu ea si au dat-o disparuta. Au sperat pâna in ultima clipa ca va fi gasita in viata, dar dupa trei zile au primit cumplita veste. Un frate al ei a recunoscut-o din multimea de victime depuse intr-o morga improvizata si care purtau câte un numar. Elena a fost a 99-a victima a cutremurului scoasa de sub darâmaturi. „Era lovita rau la cap. Au cazut bolovanii peste ea.

Batrâna a murit jos, la parter, ea era la etaj. Intâi au gasit-o pe proprietara si apoi pe ea”, spunea Costica Tuluc, fratele ei. „Ea s-a dus de mai multe ori in strainatate, dar are un nepot bolnav de leucemie, a stat numai prin spital pe la Iasi si nu le ajungeau banii. S-a dus pentru bani ca sa-l caute pe baiat si sa-l faca sanatos.

M-a sunat chiar acum doua saptamâni, care ea nu ma suna niciodata de acolo, sa ma intrebe ce mai fac si la scurt timp s-a intâmplat nenorocirea asta”, povestea si Simion Tuluc, celalalt frate. Nepotelul pentru care femeia s-a dus in strainatate are in continuare nevoie de tratament. Ca sa nu sufere si mai mult, i s-a spus ca bunica lui a plecat intr-o lume mai buna, de unde nu se va mai intoarce, dar ca si de acolo o sa faca tot posibilul ca el sa se faca bine. Vineri, Elena Olaru va fi condusa pe ultimul drum.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

  1. Dumnezeu să o odihnească ! Sunt sigură că de Acolo,de Sus,Alexandru va fi ajutat să se insanatoseasca !Condoleanțe familiei și tuturor celor care a iubit-o !

LĂSAȚI UN MESAJ