Renumele Colegiului National de Arta „George Apostu” Bacau a ajuns in toate colturile tarii urmare a rezultatelor exceptionale obtinute de elevii nostri la olimpiadele nationale de profil, care au avut loc la in aceasta luna.

In total, artistii bacauani au primit 17 premii: doua premii I, doua premii II, cinci premii III, patru mentiuni si patru premii speciale. Olimpicii de la „Arta” sunt:

Olimpiada Nationala de interpretare instrumentala, clasele III – VIII – Iosuah Mark Lacatos (clasa a VI-a, prof. Angela Pascu) premiul III la pian si Mihai Robert Ciocoiu (clasa a VII-a, prof. Mihai Balan) mentiune la percutie

PUBLICITATE

Olimpiada Nationala de Arte vizuale, Arhitectura si Istoria Artei – Laura Popescu (clasa a XI-a, prof. Ionela Lazureanu) premiul III sculptura

Olimpiada Nationala de Interpretare vocala, instrumentala si studii teoretice, clasele IX – XII – Antonia Rebeca Cojan (clasa a IX-a, prof. Elena Burca) premiul I la TSD – teorie, solfegiu, dicteu, Doris Iorga (clasa a XII-a, prof. Emil Stancu) premiul II la oboi, Mihail Caloianu (clasa a XI-a, prof. Cornelia Zurita Erhan) premiul III la pian, Daniel Rotariu (clasa a XI-a, prof. Gheorghe Dumitriu) premiul III la TSD, Ana Marina Brailescu (clasa a XII-a, prof. Gheorghe Dumitriu) premiul III la TSD, Octavian Chirila (clasa a XII-a, prof. Dorel Baicu) premiul special la flaut

Olimpiada Nationala de Coregrafie – Severin Brunhuber (clasa a X-a, prof. Simona Baicu) premiul I dans clasic, Quirin Brunhuber (clasa a X-a, prof. Simona Baciu) premiul II dans clasic, Andra Romascanu (clasa a IX-a, prof. Simona Baciu) mentiune dans clasic, Andrei Mancas (clasa a VII-a, prof. Ada Babias) mentiune dans clasic, Ilinca Pascu (clasa a VIII-a, prof. Simona Baciu) mentiune dans clasic, Olivia Vizitiu (clasa a VIII-a, prof. Simona Baciu) premiu special dans clasic, Cristian Cretu (clasa a X-a, prof. Simona Baciu) premiu special dans clasic si Alexandru Radu (clasa a X-a, prof. Simona Baciu) premiu special dans clasic.

„Anul acesta au fost un succes pentru noi aceste olimpiade. Daca anul trecut am avut 14 premii, acum avem 17. Credem ca aceste competitii trebuie sa fie unele de fair-play, de onoare. Din pacate insa, lucrurile nu stau chiar asa. Din foarte mult subiectivism nu sunt recompensati asa cum ar trebui elevii cei mai buni. De câtiva ani incoace, olimpiadele nationale au devenit niste manifestari ale profesorilor. Sunt astfel elevi descurajati, care chiar se gândesc sa renunte la a mai participa la aceste olimpiade. Speram totusi ca aceste olimpiade sa redevina o stralucire a valorilor si nu a orgoliilor”, a declarat prof. Dana Birzu, directorul colegiului, subiect asupra caruia vom reveni in una din editiile viitoare.

Rebeca Cojan

„Daca iti place muzica si daca studiezi partea teoretica foarte mult, obtii astfel de rezultate. Am mai participat in anii trecuti si la Olimpiada Nationala de Pian si am luat locurile I si II. Cred o sa incerc pe viitor sa imbin cele doua discipline – teoria , solfegiu si dicteul cu pianul, pentru ca amândoua imi plac foarte mult.”
Antonia Rebeca Cojan

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ