Timp de zece zile, un detasament de artileristi din cadrul Bazei 95 Aeriene Bacau se antreneaza in Tabara de instructie si Poligonul de trageri sol-aer de la Capul Midia. Alaturi de artileristii din Fortele Aeriene, militarii din Bacau se pregatesc pentru a sustine examenul anual privind nivelul de pregatire teoretica si practica, in cadrul exercitiului cu trageri de lupta cu munitie reala “Albatrosul 2015”.

Scopul exercitiului consta in perfectionarea capacitatii de conducere a comenzii batalioanelor de artilerie antiaeriana, cresterea nivelului de instruire a trupelor participante pentru pregatirea si ducerea actiunilor de lupta in conditii complexe, precum si antrenarea in executarea tragerilor reale cu tehnica de artilerie antiaeriana calibru 57 mm asupra tintelor aeriene si terestre pâna la nivel batalion.

Maiorul Florin Ciocan, ofiter de relatii publice la Baza 95 Aeriana Bacau, spune ca exercitiul se incheie pe 29 aprilie, iar la instructie participa 30 de militari din cadrul Bazei 95 Aeriene Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ