Pentru ca Revelionul sa-l petreceti cu prietenii sau familia si nu pe un pat de spital, autoritatile va recomanda sa nu cumparati de la comerciantii ilegali petarde si pocnitori si sa va rezumati doar la articolele pirotehnice inofensive.

Este vorba despre artificii, lumânari scântâietoare, stelutele, minisori sau minifacle, toate de divertisment si care nu va pot rani. Acestea se gasesc in magazine din Bacau autorizate de Politie sa le comercializeze, dar si in marile supermarket-uri si cel mai simplu este sa va orientati dupa categoria din care fac parte.

„Pot fi comercializate catre populatie doar articolele pirotehnice din categoriile F1, P1 si T1, ce pot fi folosite în siguranta de la distante mai mici de un metru si trebuie sa aiba pe ambalaj categoria din care fac parte, numele importatorului, instructiiunile de folosire in limba româna si termenul de valabilitate”, a declarat inspector principal Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la Inspectoratul de Politie Judetean Bacau.

PUBLICITATE

Articolele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate doar celor care au împlinit vârsta de 16 ani, iar cele din P1 si T1 numai celor care au peste 18 ani. Cine ignora aceste prevederi risca amenzi de la 2.000 la 3.000 de lei, iar efectuarea de operatiuni cu obiecte pirotehnice fara drept constituie infractiune.

Bacauanii trebuie sa inteleaga ca utilizarea petardelor sau pocnitorilor procurate ilegal ii pot mutila pe viata. Cel mai recent caz este cel al unui brasovean care risca sa-si piarda degetele de la o mâna, dupa ce o petarda i-a explodat in palma si a ajuns la spital.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ