Cei care au avut curiozitatea sa asculte lucrari de secol XX rezonate in vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702 n-au putut rata intâlnirea de miercuri seara.

Pe scena Salii “Ateneu”, Alexandru Tomescu si a sa Stradivarius, acompaniat de Eduard Kuntz la clapele unui pian cum putine se gasesc in lume, au readus muzica lui George Enescu la ea acasa, prin intermediul Turneului international “Enescu Experience”.

Si pentru ca numarul celor dornici de o “experienta Enescu” a depasit capacitatea salii de concerte, organizatorii au urcat publicul pe scena spre bucuria celor prezenti, mai putin a personalului firmei de paza insarcinata cu protectia instrumentului a carui valoare depaseste un milion de euro.

PUBLICITATE

O data cu intrarea in scena a celor doi protagonisti, spectatorii au devenit partasi la un recital de exceptie. Timp de o ora si jumatate, Alexandru Tomescu si Eduard Kuntz l-au prezentat melomanilor bacauani pe George Enescu in toate etapele vietii sale artistice, de la copilaria baladelor la maturitatea sonatelor.

“Prin aceasta integrala a lucrarilor pentru vioara si pian compuse de George Enescu, urmarind modul in care muzica acestuia s-a transformat de-a lungul anilor, am putut experimenta metamorfoza prin care s-a modelat acest geniu muzical al secolului XX” a marturisit Alexandru Tomescu in pauzele dintre piese.

Finalul concertului a adus publicul in delir, virtuozii simtindu-se obligati sa sustina doua bis-uri. Dupa recital, cei doi instrumentisti au fost asaltati de spectatori pentru autografe si fotografii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ