* de această dată, Ministerul Apărării Naționale recrutează prin Biroul informare-recrutare al Centrului militar județean Bacău tineri – băieți și fete – absolvenți ai învățământului postliceal și universitar, în vederea școlarizării în instituțiile militare de învățământ

Cu fiecare selecție, Ministerul Apărării Naționale vrea angajați din ce în ce mai pregătiți. Cea mai recentă ofertă educațională lansată de MApN le oferă șansa tinerilor care au până în 40 de ani să se pregătească pentru carieră. Oferta de învățământ lansată de MApN se adresează ofițerilor și subofițerilor în activitate.

În prima etapă este vorba despre 30 de locuri pentru formarea ofițerilor în activitate pe filiera indirectă, care presupune școlarizarea în perioada iunie – decembrie 2018 pe mai multe specializări. Cursurile se țin la Școala de aplicație pentru Logistică „General Constantin Zaharia” din Chitila, unde pot fi instuiți ofițeri de justiție militară, absolvenți ai învățământului universitar de specialitate cu diplomă de licență în domeniul drept, specializarea drept.

Pentru aceștia sunt disponibile 15 locuri. În aceeași unitate de învățământ se pot pregăti ofițeri de intendență, absolvenți ai învățământului universitar de specialitate cu diplomă de licență în marketing, științe administrative, administrarea afacerilor, management, economie, economie și afaceri internaționale, inginerie industrială, inginerie și management, științe militare informații și ordine publică, cibernetică statistică și informatică economică. Doritorii au la dispoziție 15 locuri. Termenul limită pentru depunere a dosarului este 29 martie 2018.

Ofertă pentru subofițeri

În etapa a doua, Școala de aplicație pentru Logistică „General Constantin Zaharia” din Chitila pregătește inclusiv subofițeri. Sunt 65 de locuri pentru această categorie de militari, iar cursurile se țin în perioada iulie-octombrie 2018. Pe 15 locuri se pot înscrie subofițeri – arma construcții, absolvenți ai învățământului postliceal în domeniile mecanic, electric, minier petrol gaze, energetic, materiale de construcții, construcții instalații și lucrări publice. Pe alte 50 de locuri se pot înscrie și subofițerii – arma administrație. Termenul pentru depunerea dosarului este tot 29 martie 2018.

Condiții de participare

Pentru a participa la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ, candidații trebuie să se prezinte pentru luarea în evidență la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Bacău, vor efectua un examen medical la Spitalul Militar Focșani, urmând ca definitivarea dosarului de candidat să se facă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Bacău. Evaluarea psihologică și evaluarea aptitudinilor fizice se fac la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung-Moldovenesc, după care pot participa la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ.

Beneficii

Pe toată durata pregătirii se oferă gratuit școlarizare, cazare, echipament, hrană și asistență medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare și multe alte facilități. Activitățile școlare, dar și cele extracuriculare, le oferă elevilor reale condiții de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar și perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naționale. Pentru candidații domiciliați în județul Bacău, activitatea de recrutare se desfășoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Bacău, cu sediul în strada Energiei, nr. 1 (căminul militar de garnizoană), luni, miercuri, joi și vineri între orele 8.30 – 16.30, marți între orele 8.30-18.30, iar informații suplimentare se pot obține la telefoanele 0234.512913, int.132 sau 0234.546855.