Compania Aerostar, din Bacau, a preluat de la Ministerul Apararii Nationale (MApN) – conform site-ului Profit.ro – un contract în valoare de 3,18 milioane de euro pentru a repara si a întretine avioanele militare MiG-21L, IAR-99, IAK-52 si IAR 330 din dotarea Armatei.

Conform sursei citate, ministerul a precizat ca Aerostar este „singurul operator economic care poate asigura suport logistic integrat pentru aeronavele militare de tip MIG-21L, IAR-99, IAK 52 si IAR 330”.

Vineri, 11 decembrie, MApN a comunicat ca propunerea de buget pentru aparare în 2016 este de 11,23 de miliarde de lei (1,50% din PIB-ul utilizat ca baza de calcul pentru bugetul anului 2016 ), la care se adauga credite de angajament de aproape 1,6 miliarde de lei, prin utilizarea carora cheltuielile pe anul viitor pot ajunge la 1,70 % din PIB. Bugetul propus pentru 2016 va permite, astfel, si reparatii capitale la unele aeronave, prin alocarea de fonduri pentru mentenanta acestor echipamente, respectiv pentru piese de schimb si lucrari de reparatii.
 

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ