5 decembrie 2023
CulturăArhitectul Arcului de Triumf pe monedă BNR

Arhitectul Arcului de Triumf pe monedă BNR

Banca Națională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, pe 4 septembrie, o monedă de argint cu tema „150 de ani de la nașterea lui Petre Antonescu”.

Moneda are valoarea nominală 10 lei, un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 g.

Aversul monedei prezintă Arcul de Triumf din București, creație a arhitectului Petre Antonescu, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, anul de emisiune „2023”, stema României și valoarea nominală „10 LEI”.Reversul monedei prezintă portretul, numele lui Petre Antonescu și anii între care a trăit acesta, „1873” și „1965”.

Monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim este de 5.000 de piese, iar prețul de vânzare pentru moneda din argint este de 490 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri