Bilantul evenimentelor din trafic este unul trist si pentru anul care se apropie de final. In perioada ianuarie – noiembrie 2015, în judetul Bacau s-au înregistrat 1.220 de accidente de circulatie, iar 254 dintre ele au fost grave.

Alte 432 au fost usoare iar 535 s-au inregistrat ca tamponari. Din pacate, in urma accidentelor grave, 58 de persoane si-au pierdut viata, 249 au fost ranite grav iar peste 600 au scapat doar cu mici leziuni. Politistii au stabilit si principalele cauze care au dus la producerea acestor evenimente iar pe primul loc a ramas indisciplina pietonala (53 accidente), urmata de viteza excesiva sau neadaptata conditiilor de trafic si drum (33 accd.), neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor (31) dar in mod negativ s-au remarcat si biciclistii (30).

Cele mai multe accidente grave s-au petrecut în zilele de sâmbata, duminica si joi, între orele 12.00-18.00 si 18.00-24.00, majoritatea fiind in mediul rural, iar unul din trei a avut loc pe drumurile nationale, unde si valorile de trafic sunt mari. In incercarea de a preveni aceste tragedii, politistii de la Rutiera au desfasurat aproape 1.000 de actiuni si au fost mult mai prezenti pe timpul noptii.

„S-au luat masuri de organizare a serviciului de patrulare, preponderent în intervalul orar 12.00 – 4.00, pe toate tronsoanele de drum national si european unde s-au înregistrat frecvent accidente grave, inclusiv zonele adiacente acestora precum si în functie de evolutia situatiei operative de pe raza de competenta a fiecarei subunitati sau structuri, astfel încât sa fie permanent în teren un echipaj de politie”, a explicat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau. Totodata s-au organizat si intâlniri cu elevii in scoli, pe care i-au invatat regulile rutiere pentru a ajunge in siguranta la scoala si apoi acasa.

In activitatile de prevenire s-a tinut cont si de cauzele generatoate de accidente, asa ca in incercarea de a disciplina si pietonii, politistii le-au aplicat celor prinsi ca traversau strada prin loc nepermis peste 7.600 de amenzi, 1.485 de sanctiuni au ajuns la soferii care nu au acordat prioritate de trecere iar peste 23.000 de amenzi au fost aplicate vitezomanilor. În cele 11 luni supuse analizei, agentii din trafic au retinut 4.847 de permise si au retras circa 2.300 de certificate de înmatriculare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ