Acești bani se acordă prin Ordonanța 43/2020, care prevede posibilitatea „premierii” cu 2.500 lei a fiecărui angajat din sistemul sanitar care activează în compartimentele care tratează, diagnostichează și monitorizează pacienții infectați cu noul coronavirus, respectiv pacienții din spitalele publice, de la Centrul de dializă suport- covid Fresenius din Onești (unde sunt dializați pacienții infectați cu noul virus), dar și furnizorii de transport sanitar implicați, în aceste proceduri, aflați în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bacău.

În baza facturilor emise de fiecare furnizor se transferă astfel suma de 3.922.500 lei pentru un număr de 1.569 salariați din sistemul sanitar băcăuan.

„Suma de 2.500 lei este netă și se acordă pentru fiecare lună întreagă petrecută în starea de urgență. Pentru luna mai stimulentele de risc se vor achita în luna iunie 2020. Managementul furnizorilor eligibili a înaintat deja tabelele nominale cu personalul care urmează să fie premiat, iar responsabilitatea îndeplinirii condițiilor de eligibilitate din actele normative a revenit fiecărui furnizor.”
Dan Stoica,
director Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bacău


PUBLICITATE