Mii de infractiuni au fost sesizate de bacauani in primele 9 luni ale acestui an. Potrivit oficialilor de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau, in aceasta perioada au fost reclamate 7.174 de infractiuni contra patrimoniului, mai putine cu 7,8% fata de anul trecut.

Cele mai multe spete sunt de furt, circa 4.800, in scadere cu 5 procente fata de perioada similara a anului 2013.

Din statistica, reiese ca s-au redus cu mult furturile din societati comerciale. „Sesizarile de furt din societati comerciale scad cu 36,3%.

PUBLICITATE

Dintre acestea, furturile de pe raft scad cu 35,4% si cele prin efractie, de asemenea, scad cu 54,3%”, spune inspr. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la IPJ Bacau. Nu se poate spune acelasi lucru si despre furturile din autoturisme, care din ianuarie si pâna in septembrie au crescut de la 396 de fapte la 453.

Cele mai multe cazuri de furt din masini au fost inregistrate in orase. Politistii avertizeaza frecvent conducatorii auto sa nu lase la vedere, in autoturisme, bunuri de valoare, dar nici genti diplomat ori borsete, chiar daca nu contin lucruri scumpe, pentru ca acestea atrag atentia infractorilor.

De multe ori, pagubele produse asupra masinii pentru a fura ce este in ea sunt mai mari decât valoarea bunului sustras.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. A crescut foarte mult numarul hotilor in ultima vreme. Eu personal cunosc trei persoane care le-au fost victime numai din octombrie pana acum : soacra mea, talharita ziua in amiaza mare (a stat internata 2 saptamani cu craniul fisurat, deoarece talharul a impins-o si a cazut cu capul de trotuar); o vecina, careia hotul i-a smuls banii din mana in vazul tuturor in Piata Sud; o colega, careia hotul i-a furat poseta din masina in timp ce ea era de partea cealalta a masinii. Lumea nu intervine, politia mi se pare foarte ineficienta, chiar daca se deplaseaza la fata locului. E adevarat, si unele persoane sunt neglijente, dar asta nu inseamna ca normalitatea este sa fii victima hotilor pentru ca esti neatent (imi povestea cineva ca un hot prins de politisti era foarte indignat din cauza ca victima l-a provocat tinandu-si bancnotele in mana). Degeaba statisticile arata bine. Politia ar trebui sa se faca mult mai des vazuta pe strada, poate ar descuraja hotii. Sa stam numai sa-l plangem pe Vlad Tepes?

LĂSAȚI UN MESAJ