La sfârsitul saptamânii trecute, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Bacau au ajuns peste 400 de pacienti care au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Dintre acestia, 29 au suferit entorse, luxatii sau fracturi dupa ce au cazut pe gheata, pe trotuare sau in curtea locuintei. Unii dintre ei au putut pleca acasa cu recomandari, dupa ce medicii le-au pus in ghips mâna sau piciorul, iar altii au avut nevoie de mai multe investigatii.

Tot la UPU au cautat sprijin si persoanele fara adapost, zece cazuri fiind monitorizate in aceste zile. Din pacate, un barbat, in vârsta de 42 de ani, inregistrat ca si caz social, a ajuns in stare foarte grava, cu hipotermie severa, fiind internat pe Terapie Intensiva unde medicii l-au stabilizat si fac eforturi sa-i salveze viata.

PUBLICITATE

Pentru ca acesti oameni sa nu sfârseasca pe strazile din Bacau, inghetati de frig, pe perioada iernii ei pot sta pe timpul noptii in Tabara de Sinistrati de la Gheraiesti. Politistii locali au chiar obligatia ca atunci când ii gasesc in timpul patrularilor prin oras sa-i transporte la spital pentru consultatie iar de acolo la centrul de cazare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Bine ar fi daca macar politia i-ar duce fortat la Tabara din gheraiesti,dar ma tem ca
    santem inca indiferenti si care rezista de bine ,care moare sa-i fie de de Doamne ajuta,

  2. Primaria nu este in stare sa curete de gheata piateta din fata Casei de cultura aflata in calea tuturor, zona pe unde lumea circula zilinc si culmea mai e si bradul de craciun amplasat. Persoanele ce au suferit traumatisme ar trebui sa ceara despagubiri de pe urma incompetentei si nepasarii .

LĂSAȚI UN MESAJ