Ministerul Sănătății a acordat Spitalului Orășenesc Buhuși o finanțare în valoare de 2.979.000 RON. Suma va fi folosită în totalitate pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale, la care se va adăuga și o cofinanțare de 10% din partea Consiliului Local/ Primăriei Orașului Buhuși.

„Fila de buget de la Ministerul Sănătății a ajuns deja la Direcția de Sănătate Publică Bacău. Este cea mai mare sumă primită vreodată de unitatea noastră sanitară cu paturi. Spitalul Buhuși este deficitar la capitolul dotări, majoritatea echipamentelor medicale având o vechime mai mare de 12 ani.

Aceste investiții sunt ca o gură de oxigen pentru spitalul nostru, pentru că avem multe sectoare de activitate în care medicii lucrează doar cu stetoscopul! Suntem siguri că aparatura și echipamentele medicale ce urmează a fi achiziționate vor contribui la creșterea gradului de satisfacție a pacientilor noștri și la acordarea de servicii medicale de calitate celor care ne vor trece pragul”, a declarat pentru Deșteptarea managerul acestui spital, Constantin Poiană.

Spitalul Orășenesc Buhuși are 173 de paturi pentru internare continuă, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 10 paturi pentru aparținători. Aici sunt 4 secții de Medicină internă, Chirurgie generală, Boli infecțioase și Psihiatrie cronici, dar și 7 compartimente de Pediatrie/Terapie acută, Medicină internă cronici, Îngrijiri paliative, Neurologie, Anestezie și terapie intensivă, Primiri urgențe și Cardiologie.

Alte articole