Acțiunea s-a derulat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe întreaga reţea de drumuri din judeţ și care prezintă risc crescut de accidente.

Polițiștii au urmărit dacă se încalcă regimul legal de viteză, dacă sunt șoferi în stare de ebrietate, însă nu și-au întors privirea nici de la greșelile pietonilor. La final, au constatat 199 de abateri rutiere, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 100.000 de lei, și au fost reținute în vederea suspendării 7 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Fără carnet, pentru o perioadă de 30 de zile, a rămas și un bărbat de 58 de ani, din judeţul Vrancea, care, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 11A, în localitatea Urecheşti, ar fi efectuat o depășire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal continuu.

„În cadrul activităţilor preventive desfăşurate de poliţiştii băcăuani, în cursul lunii iulie au fost reţinute 89 de permise de conducere emise de autorităţi străine cetăţenilor români. Măsura complementară de reţinere a permiselor de conducere a fost aplicată de poliţişti îndeosebi pentru neacordare de prioritate şi încălcarea regimului legal de viteză, două din principalele cauze generatoare de accidente rutiere”
agent șef adjunct Cătălina Crețu, purtător de cuvânt lPJBacău.

Alte articole