Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Bacau au inceput inca de la sfârsitul saptamânii trecute sa externeze pacienti din rândul celor care s-au ales cu toxiinfectie alimentara, dupa praznicul organizat, duminica trecuta, in comuna Traian.

Luni dimineata, mai erau internate 18 persoane, din cele 60 câte au fost in total spitalizate. „La momentul de fata, mai sunt internati 14 adulti si 4 copii, care inca mai au nevoie de tratament sub supraveghere”, a declarat Mirela Romanet, purtator de cuvânt la SJU Bacau.

Reamintim ca in urma praznicului de la Traian, la care au participat 280 de oameni, 130 dintre ei au ajuns la spital acuzând simptome ale toxiinfectiei alimentare, respectiv greata, varsaturi, dureri de stomac, diaree.

PUBLICITATE

Primii pacientii s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgente la o zi dupa ce au mâncat ciorba de perisoare, sarmale, orez cu pulpe de pui si prajituri.

Directia de Sanatate Publica Bacau a demarat imediat o ancheta de amploare la firma care a furnizat mâncarea, s-au dat deja amenzi si s-a suspendat activitatea, insa verificarile nu s-au incheiat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. E foarte greu de inteles cum aceasta firma a livrat aceste produse stricate ,cand noi stim ca patronul are o “persoana”din familie judecator. Ancheta se v-a taragana pana se va uita si nu e normal,ca acesti oameni intoxicati sufera.

  2. A se consemna in loc de ” eveniment, incident, accident”…TRAGEDIE si in loc de “verificari”…ANCHETA PENALA cu angajarea RASPUNDERII LEGALE CORELATIVE!

    In speta, este vorba despre SAVARSIREA UNOR INFRACTIUNI CU GRAD MARE DE PERICOL PUBLIC- ATENTAT ASUPRA SANATATII si VIETII OAMENILOR!!! PUNCT

  3. Sunt revoltata de ce rezultate am auzit la aceasta toxiinfectie alimentara,SALMONELA de la un angajat? Aceasta investigatie e bataie de joc,toti cei care au ajuns la spital au zis ca perisoarele erau stricate si ei vin acum cu aceste rezultate,nu au pastrat probe ,bucataria e sub orice critica.Bine ca nu au zis ca raposata “DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA”ea a fost cauza. Oameni buni nu mai luati mancare pentru pomeni de la firme de doi lei.

  4. FAPTA si ANGAJAREA RASPUNDERII PATRONULUI este aceeasi, acesta raspunzand penal si civil in solidar cu salariata. NISTE INFRACTORI ORDINARI! INCADRAREA JURIDICA si PEDEAPSA nu sunt afectate de acest rezultat. A se corobora si cu celelalte nereguli si ilegalitati constatate la controalele autoritatilor abilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ