– este o aplicatie care sa-i ajute pe utilizatori sa ajunga la timp la scoala sau la o intâlnire – experienta inedita i-a facut sa se gândeasca serios la ce drum vor alege in viata

Roberto Tamas (18 ani), Alexandru Imbrea (17 ani), Alexandru Munteanu (17 ani), Catalin Angheluta (18 ani), Lucian Boaca (17 ani) si Dragos Cojocea (18 ani) sunt elevi ai Colegiilor „Grigore Moisil” si „Dimitrie Cantemir” din Onesti. Tinerii au avut sansa sa participe la un proiect educational de mentorat si orientare in cariera pentru liceeni, Opening Oportunities, si chiar a fost o oportunitate pentru ei. Asa au reusit sa demonstreze ca au minti sclipitoare, ca pot face lucruri marete pentru vârsta lor dar si ca acesta poate fi un start pentru o cariera de succes intr-o companie mare. Totul a inceput cu un parteneriat in care a fost atrasa Biblioteca Onesti.

Lili Balcanasu s-a numarat printre cei zece bibliotecari din tara alesi sa coordoneze pe plan local proiectul si asa s-a nascut „Alege-ti profesia”, care le-a dat sansa elevilor onesteni sa treaca la treaba. Coordonati de Roberto, care a fost CEO, adolescentii au infiintat o mini-companie de IT. Cu sarcini bine stabilite, alaturi de alti adolescenti de vârsta lor, au reusit sa realizeze, in cel mult trei luni, o aplicatie pentru Windows Phone, mai exact alarma inteligenta „On Time”. Marile corporatii sunt in spatele acestor proiecte menite sa stimuleze creativitatea tinerilor, sa-i determine sa lucreze in echipa si sa dea tot ce au mai bun.

PUBLICITATE

„Si tinerii sunt capabili de lucruri marete”

Elevii din Onesti au invatat multe lucruri folositoare de la specialistii Microsoft, care le-au devenit mentori si si-au dedicat timp pentru ca ei sa faca alegerea potrivita pentru viitorul lor. „Ideea On Time nu a fost aceea de a fi o aplicatie ci un simbol. Ne-am dorit sa-i inspiram pe tineri, sa le aratam ca se poate, ca la rândul lor sa actioneze si sa transmita acelasi mesaj, sa le dam impuls si curaj. Am vrut sa aratam ca si tinerii sunt capabili de lucruri marete”, a declarat Roberto Tamas, care a avut functia de general manager.

Alexandru Imbrea a facut parte din echipa de dezvoltare a aplicatiei si asa a aflat ce inseamna sa lucrezi alaturi de alte persoane sau sa fii punctual. De pe functia de programator, Catalin Angheluta, a perceput totul ca pe o etapa pregatitoare pentru cariera pe care o va alege si se viseaza tot programator la o firma de prestigiu.

„Eu am avut rolul de coordonator de marketing si ce m-a atras cel mai mult a fost oportunitatea unui grup de a inspira si instiga tinerii sa-si puna in practia ideile. Peste ani, ma vad promovând o mare companie si inspirând la rândul meu”, ne-a spus si Dragos Cojocea. Cu totii au avut de invatat din aceasta experinta si nu se opresc aici. Cu o echipa deja inchegata, ei lucreaza acum la o noua aplicatie. Acest gen de proiecte le da posibilitatea tinerilor sa se afirme si sa stârneasca interesul marilor companii care ii pot recruta inca din liceu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ