După ce instanța (Curtea de Apel Bacău), a hotărât prin sentință definitivă pentru Laura Abageru, care a deținut funcția de viceprimar al Oneștiului, ”pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o durată de doi ani”, municipiul de pe Trotuș se află într-o situație inedită: fără viceprimar!

Zilele trecute Laura Abageru și-a dat demisia atât din funcția de consilier local cât și din cea de viceprimar al municipiului Onești. După cum ne-a declarat Daniel Spânu, secretarul municipiului Onești ”acum urmează ca prefectul județului Bacău să vadă ce hotărâre va lua, având două variante pentru emiterea ordinului de revocare din funcția de viceprimar: hotărârea instanței de judecată (care este definitivă) și demisia Laurei Abageru din funcția de viceprimar”.

La Primăria municipiului Onești se așteaptă Ordinul Prefectului în care să se constate încetarea de drept a mandatului de viceprimar și de consilier local al Laurei Abageru (ce a fost susținută în Consiliul Local Onești de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE).

Menționăm că pedeapsa pentru Laura Abageru s-a decis după ce aceasta a fost acuzată de luare de mită (confiscându-i – se suma de 150 lei plus încă 30 lei, echivalentul a trei cutii de bomboane) în vremea în care ea a lucrat ca asistent medical la Spitalul Municipal Onești. Inedit mai este un fapt în Consiliul Local Onești: ALDE, care în urma rezultatului alegerilor locale din 2016 a mandatat pe Laura Abageru și Mihaela Geaboc Bădic ca reprezentanți ai acestui partid în Consiliul Local, la momentul actual nu mai are nici un consilier local.

Aceasta după ce la începutul lunii iunie ALDE i-a retras sprijinul politic consilierei Mihaela Geaboc Bădic. Despre această situație secretarul Primăriei municipiului Onești, Daniel Spânu a menționat:”Potrivit noului Cod administrativ partidul desemnează din lista de candidați avută la alegerile locale din 2016 pe cei care vor îndeplini funcția de consilier local. Aceștia trebuie să fie validați în cadrul Consiliului Local, după care își pot îndeplini funcția de consilier local”.