Aparatul care emite bonuri de ordine este defect/Foto: Ramona Ionescu

Bacauanii care depun zilele acestea dosare pentru eliberarea unui document de calatorie trebuie sa solicite bon de ordine de la ofiterul de serviciu pentru ca automatul din holul principal este defect. Aparatul care emitea bonuri de ordine a fost scurtcircuitat in mod intentionat de un tânar rrom care a turnat suc pe el.

O data scos din uz, sistemul necesita reparatii. Activitatea angajatilor Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau nu a suferit modificari in urma acestui incident, iar bonurile de ordine se pot obtine de la ofiterul de serviciu.

“Defectiunea a fost provocata de o persoana care a manifestat un comportament inadecvat si speram ca in scurt timp aparatul sa-si reia utilitatea”, declara cms.sef Florentina Neamtu, seful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau

PUBLICITATE

In luna august, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bacau a primit cereri pentru eliberarea documentelor de calatorie de la 5.336 de persoane.

Dintre acestea, cele mai multe solicitari au fost pentru pasapoartele electronice, respectiv, 3.317 documente, 45 de la cereri au depus cetatenii români cu domiciliul in strainatate (CRDS), iar 1.939 au optat pentru pasaportul temporar, din care 35 CRDS-isti. In primele 20 de zile din luna septembrie, alti 2.350 de oameni au depus documentatia necesara in vederea obtinerii unui pasaport. Vestea buna este ca in aceasta perioada nu se mai fac programari pentru eliberarea unui pasaport, cererile fiind primite zi pe zi, bon pe bon.

“Starea de normalitate se datoreaza plecarii in numar mare din Bacau a cetatenilor care lucreaza in strainatate. Daca in perioada de vârf a verii ne confruntam cu 300 de solicitari pe zi, acum, functionarii de la ghisee primesc intre 100 si 150 de cereri/zi”, declara cms.sef florentina Neamtu

Reamintim ca in fiecare zi de marti, echipa mobila a Serviciului Pasapoarte se deplaseaza la Primaria Onesti pentru a prelua cererile venite din localitatile invecinate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Oricum nu era folosit nici la pasaporturi nici la cărțile de identitate. Bonurile se dau ca la spital la ora 7:00 de către agentul de pază. Chestia asta durează din 2013, eu am depus o reclamație in faimosul registru de reclamatie pentru batjocura la adresa bacauanilor, bani investiți de pomană, stăm cu cartonul pe display-ul aparatului, clădirea aia este jegoasa si arata pe interior mai rău ca în gara de Nord.Degeaba. Nimeni nu face nimic.

  2. Am fost în luna august și am constatat că încă se merge pe vechea manieră, adică se face o listă și sé citește în fata scărilor la intrare iar lumea stă și așteaptă să-i vina rândul…așa că tehnologia la noi nu-sì are locul.

    • Poate gresesc dar a fost o perioada cand cineva a propus revenirea denumirii acestei minoritati (majore) la denumirea de “țigani”. Nu este deloc discriminatoriu, in germana “zigeuner” (se citeste țigoiner), in franceza si spaniola “gitan” samd. De la tampenia asta cu “rrom” ni se trage noua românilor celebra confuzie precum ca România e o țară de țigani.

  3. Total de acord cu tine Rizea. Presa ar trebui sa foloseasca fara teama termenul de tigan in loc de rrom, Termenul din urma, adica denumirea de “rrom” fiind o gaseltnita politica.

LĂSAȚI UN MESAJ