Apa de masa si apa de izvor imbuteliata in PET-uri a fost verificata, la nivel national, in vederea determinarii incadrarii in indicatorii microbiologici conform prevederilor legale in vigoare. Prin urmare, si marii comercianti din judet au fost verificati pe aceasta directie.

Pâna acum, in anumite magazine din tara, s-au gasit mai multe neconformitati la aceste produse. De exemplu, sortimentul apa de izvor plata Winny, imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 litri, nu corespundea microbiologic, la fel si sortimentul apa de masa necarbogazoasa „Aro”, la PET-uri de 2 litri, sortimentul apa de izvor „Calipso” la 6 litri, sortimentul apa de izvor plata „Izvorul Zânelor”, de 2 litri, precum si apa de izvor „Aqua Queen”, de 5 litri.

„In Bacau, am identificat un producator de la care au fost prelevate probe si trimise la laborator la analize, iar acum asteptam rezultatele. In plus, de la Bucuresti, s-a dispus masura retragerii de pe piata a anumitor produse din câteva retele de magazine. Saptamâna aceasta, urmeaza sa verificam daca s-au conformat sau nu”, a declarat Alin Nastasa, seful Protectiei Consumatorilor Bacau.

Totodata, s-a dispus extinderea controlului la un producator din judetul Ilfov, respectiv Harghita, prin comisariatele judetene de protectie a consumatorilor. Comisarii ANPC continua prelevarile de probe pe care le vor trimite spre analiza la laborator, autoritatea transmitând buletinele de analize pentru probele prelevate catre Directia de Sanatate Publica pentru a se lua masurile legale care se impun.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ