Desi majoritatea timpului sta cu privirea fixa, atunci când simte caldura mamei Antonia incepe sa râda si pare receptiva

Fetita, din municipiul Bacau, are 2 ani si 5 luni, insa nu poate face nimic din ceea ce fac copiii de vârsta ei. Nu se poate misca, juca si nu se poate bucura de nimic din ce se intâmpla in jurul ei. Medicii din România cred ca sufera de o boala metabolica/genetica insa nici pâna acum nu i s-a pus un diagnostic precis. Pentru tulburarea severa de miscare, cu hipertonie generalizata, face kinetoterapie de doua ori pe saptamâna, insa nu se observa mari schimbari.

In speranta ca vor reusi sa afle de ce afectiune sufera copila lor, parintii au mers la foarte multi doctori, in prezent fiind in evidenta specialistilor de la Spitalul Clinic “Alexandru Obregia” din Capitala, insa fara un rezultat concret. De aceea ei vor sa ajunga cu ea la o clinica din Belgia si chiar a fost programata acolo de medicul român care ii urmareste evolutia. „Am aflat ca are probleme imediat dupa nastere, dar nu stim de ce anume sufera. In ultima perioada a facut mai multe episoade de convulsie, am ajuns la spital, facea febra mare.

Acum are un tratament, dar nu pare sa aiba efect. Suntem programati pe 8 februarie la o clinica din Belgia unde i se vor face mai multe investigatii si o sa i se recolteze si sânge pentru niste analize. Noi speram sa i se puna un diagnostic ca sa primeasca si un tratamentul corect”, ne-a spus Simona Scortanu, mama copilei. Toata aceasta alergatura din spital in spital nu implica doar timp ci si importante resurse financiare, de care acum parintii nu prea mai dispun.

PUBLICITATE

Pentru a reusi sa ajunga in Belgia au nevoie de bani pentru biletele de avion, cazare si alte cheltuieli necesare deplasarii. De aceea facem un apel la bacauanii cu suflet care ii pot ajuta sa le intinda o mâna. Antonia merita sa primeasca macar un diagnostic corect. Abia atunci parintii ei vor sti ce au de facut pe viitor si care sunt sansele ca starea fetitei sa se schimbe in bine. Donatiile pentru ca ei sa poata ajuge in strainatate se pot face in urmatoarele conturi deschise la BRD: RO97BRDE040SV53892880400 – in euro si RO87BRDE040SV23170270400 – in lei, titular de conturi fiind Simona Gabriela Scortanu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ