Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău au luat, joi, 13 decembrie, măsura severă de ucidere imediată a trei porci identificați în trafic la transport nelegal provenit din zona de restricții datorate Pestei Porcine Africane (PPA) din județul Vrancea.

Cadavrele au fost neutralizate prin incinerare. Porcii erau neidentificați, iar deținătorul nu a putut prezenta documente sanitare veterinare.

Inspectorii sanitari veterinari iau zilnic măsuri pentru menținerea indemnității teritoriului județului Bacau față de Pesta Porcină Africană și pentru descurajarea oricărui transport nelegal de suine provenite din zonele cu restricții.

„În ultimele zile – ne-a informat purtătorul de cuvânt al DSVSA, dr. Florin Baltă -, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Bacău au fost identificate în trafic și în zonele limitrofe târgurilor de animale nu mai puțin de 23 de transporturi cu suine realizate fără respectarea restricțiilor sanitare veterinare privind mișcarea animalelor, impuse datorită evoluției PPA precum și legislației privind identificarea și înregistrarea animalelor, pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale”.

De asemenea, inspectorii DSVSA Bacău au luat măsura întoarcerii în exploatațiile de origine, sub supraveghere sanitară veterinară, a peste 40 de porci.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE