17 aprilie 2024
ActualitateAngajatii penitenciarului le prezinta elevilor avantajele carierei militare

Angajatii penitenciarului le prezinta elevilor avantajele carierei militare

– in aceasta perioada, agentii si ofiterii de la Penitenciarul Bacau deruleaza o campanie de informare si recrutare pentru scolile care formeaza angajati ai sistemului penitenciar

Prima intâlnire a avut loc luni, 16 martie, la Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” Bacau. Zeci de elevi de clasa a XII-a au participat la prezentarea ofertei de scolizare, scopul campaniei fiind de crestere a interesului tinerilor pentru o cariera in cadrul sistemului penitenciar.

Pentru anul scolar 2015 – 2016, locuri disponibile sunt la Academia Tehnica Militara Bucuresti, Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu, Institutul Medico-Militar, Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I” Pitesti, Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”, Academia de Politie „Al.I. Cuza” si Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Târgu Ocna.„Cu aceasta ocazie, tinerii care doresc sa îmbratiseze o cariera în domeniul administratiei penitenciare, vor putea afla mai multe detalii despre conditiile generale si specifice care trebuie întrunite pentru a putea fi admisi în acest gen de institutii, probele de examen si bibliografia specifica”, a declarat insp. pr. de penitenciare Madalina Matasaru, purtator de cuvânt la Penitenciarul Bacau.

Totodata, elevii au aflat si care sunt avantajele de care vor beneficia daca aleg sa imbrace uniforma. In cursul anilor de studiu primesc o solda lunara, au cazarea, masa si echipamentul asigurate, iar la final au loc de munca sigur si un salariu decent. Elevii prezenti au fost interesati de programul din timpul scolii, de permisii, daca pot obtine derogari pentru inaltime sau notele la purtare. Campania va continua si in alte colegii din Bacau.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri