Lipsa banilor din sistem tulbura spirite in Sanatate. Sindicalistii ameninta cu miscari de proteste. Acestia atentioneaza guvernantii ca nu mai sunt nici bani pentru salarii. Totul depinde de o noua rectificare bugetara.

Sindicalistii de la Sanitas vor protesta, saptamâna viitoare, in fata Ministerului Sanatatii. Nemultumirea lor este legata de faptul ca pentru ultimele trei luni ale acestui an nu exista buget de salarii si nu se stie daca se vor primi si când se vor primi bani pentru lefurile salariatilor din spitalele publice. La actiunea de protest se vor alatura si cadre medicale din judetul Bacau.

„Bugetul Ministerului Sanatatii nu asigura drepturile salariale pentru trimestrul patru ci doar 1 leu pentru fiecare angajat pe luna. De aceea, vom protesta pe data de 4 septembrie, timp de o ora, de la 12.00 la 13.00, in fata Ministerului Sanatatii. Si aceasta este prima actiune”, a declarat Aurel Cretu, liderul de sindicat Sanitas – filiala Bacau.

„Asteptam rectificarea si atunci toti reprezentantii spitalelor vor fi invitati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate pentru negociere. Aceeasi situatie a fost si in anii trecuti si de fiecare data s-a rezolvat. Anul acesta, la repartizarea la contracte managerii au luat la cunostinta de perioada de finantare. Nu credem ca vor fi probleme” – a declarat Iulian Oboroceanu, purtatorul de cuvânt al Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau.

Banii primiti de la Casa de Sanatate, in primavara acestui an, nu ajung decât pâna in prima saptamâna din octombrie. Bugetul total alocat judetului Bacau, pentru toti furnizorii de servicii medicale, a fost mai mic cu 10% fata de cel din 2012.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ