Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat contribuabililor recomandarea de a interacționa la distanță cu unitățile sale. Măsura este luată în contextul răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19).

Depunerea declarațiilor fiscale se poate face în Spațiul Privat Virtual (SPV) – disponibil pe site-ul ANAF, www.anaf.ro. Pentru depunerea online a declarațiilor fiscale, informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Agenției, la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/Inf_depunere_persoane_fizice . Declarațiile se depun prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro , utilizând certificate digitale calificate. Formularele/declarațiile fiscale care nu se pot transmite pentru moment electronic pot fi transmise de contribuabili și prin fax sau prin servicii de curierat. Datele de contact ale unităților fiscale sunt disponibile la https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm2 .

Plățile se pot face prin Internet banking sau la www.ghiseul.ro . Informații generale în domeniul fiscal și IT se pot obține prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Contribuabilii înrolați în SPV pot obține informații în scris prin Formularul de contact disponibil în acest serviciu (inclusiv informații privind situația fiscală proprie). Contribuabilii care nu sunt înrolați în SPV pot obține informații generale în domeniul fiscal și IT prin Formularul de contact de pe site-ul ANAF.

Contribuabilii pot obține noutăți legislative în domeniul fiscal prin accesarea serviciului Buletin informativ fiscal, disponibil în SPV și pe site-ul Agenției. De asemenea, contribuabilii pot solicita Agenției comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitări în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil atât în SPV, cât și pe site.

ANAF mai informează că lucrul cu publicul se desfășoară în unitățile fiscale exclusiv în incinta spațiilor destinate primirii contribuabililor.

 PUBLICITATE