Prima generatie de bursieri Holzindustrie Schweighofer din cadrul clasei nou înfiintate la Colegiul Tehnic „Gr. Cobalcescu” din Moinesti a început anul scolar. Aici, 28 de elevi vor deprinde, în urmatorii trei ani, tainele meseriilor de lacatus mecanic si electrician de joasa tensiune.

„Asistam – a spus la festivitatea de deschidere a cursurilor Stelian Ivan, directorul Colegiului – la revenirea învatamântului profesional la o stare de normalitate pe care a mai cunoscut-o în trecut – prin acest parteneriat între scoala, elevi si parintii lor, intre noi toti si agentii economici. Colegiul Tehnic Gr. Cobalcescu din Moinesti redevine un pol de revigorare a învatamântului tehnic si profesional din judetul Bacau si din regiunea Moldovei.”

Pentru elevi si-a deschis portile un internat complet renovat, cu materiale de calitate, accesorii si mobilier nou. Ei vor beneficia de un atelier dotat cu echipamente moderne, pentru a-si desavârsi pregatirea profesionala si vor efectua stagii de practica în fabricile companiei. La acestea se adauga burse care suplimenteaza ajutorul oferit de stat cu pâna la 700 de lei, în functie de rezultatele la învatatura.

PUBLICITATE

Pentru acest proiect, Holzindustrie Schweighofer a alocat suma de 280.000 de euro.
Maria-Magdalena, din Tescani, care va studia in Moinesti cu grupa de electricieni de joasa tensiune. „De mica mi-a placut sa mesteresc – spune Maria-Magdalena. Sunt tare îndemânatica, iar proba practica am trecut-o fara probleme. Fata de un liceu, scoala profesionala si bursa oferita de Holzindustrie Schweighofer au mult mai multe beneficii.

Aici stiu ca am ceva asigurat, caminul e nou-nout, am si bani pentru carti. Pot sa învat o meserie care îmi place, sa am o calificare recunoscuta peste tot. Peste trei ani voi putea sa ma angajez la fabrica Schweighofer. Sau, cine stie, poate voi continua si cu scoala, poate voi ajunge sa iau si Bacalaureatul, poate si mai departe.”

„Educatia este piatra de temelie a fiecarui om, dar si a fiecarei organizatii. Noi, cei de la Holzindustrie Schweighofer, suntem mândri sa avem 3.000 de colegi extrem de bine pregatiti în toate fabricile noastre si, prin acest parteneriat pe care îl demaram astazi, speram sa contribuim la reasezarea meseriilor ca lucruri firesti, facute bine si cu pasiune. Ne dorim sa atragem copii talentati si inimosi pe care sa-i ajutam, împreuna cu profesorii Colegiului Cobalcescu, sa devina profesionistii respectati de care are nevoie economia si societatea în general.”
Dan Banacu, director general Holzindustrie Schweighofer

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ