4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Amenzi de sute de mii de lei, pentru încălcarea legislației muncii

.

HomeActualitateAmenzi de sute de mii de lei, pentru încălcarea legislației muncii

Nu mai puțin de 215 angajatori au fost verificați luna trecută în ceea ce privește respectarea legislației muncii și peste 10 la sută dintre ei au fost surprinși pe picior greșit. Mai exact, dintre cei 215 operatori economici supuși controlului efectuat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, 38 au fost amendați. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 319.000 lei.

Privind modul de aplicare a actelor normative care reglementează relațiile de muncă, parte componentă a legislației amintite, au fost verificați 138 agenți economici, dintre cei 215, la care lucrează 9.251 salariați. Pe acest domeniu, inspectorii ITM Bacău au dispus sancționarea contravențională a 25 dintre angajatorii luați în vizor, respectiv 15 s-au ales cu avertisment și 10, cu amendă. Cele 10 amenzi însumează 101.000 lei și, așa cum era de așteptat, ponderea, ca sumă, o reprezintă cele aplicate pentru muncă ”la negru”.Astfel, 4 angajatori au fost depistați că foloseau în activitate câte o persoană căreia nu i-au încheiat contract de muncă, fapt pentru care au suportat o amendă de 20.000 lei, fiecare.

Celelalte sancțiuni date pentru abateri din același domeniu au drept motivație concretă nerespectarea prevederilor legislației privind munca suplimentară și de noapte, repausul săptămânal și registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), în format electronic.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri