Problema mâlului scos din albia Bistritei, de la Insula, si aruncarea lui in albia Siretului va costa scump firmele care au recurs la aceasta metoda ilegala.

In urma articolului care a aparut in ziarul “Desteptarea”, la finalul saptamânii trecute, inspectorii de Administratia Bazinala Siret (Sistemul de Gospodarire al Apelor Siret) au fost la fata locului si au constatat ca, intr-adevar, camioanele pline cu mâl de la Insula ajungeau in zona Radomiresti, unde scapau de incarcatura direct in apa Siretului.

Lucru ilegal, care, conform specialistilor, duce la colmatarea râului si la poluarea cu tot felul de deseuri extrase de la Insula. Inspectorii au intocmit o nota de constatare si ieri au emis o amenda de 75.000 de lei, dupa cum ne-a informat directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor, Eugen Spataru.

PUBLICITATE

Contractul de decolmatare al Bistritei a fost câstigat, in urma unei licitatii, de catre asocierea de firme Romgan / Alconep (cu Romgan ca lider de asociere), care se obliga astfel sa indeparteze circa jumatate din mâlul de la Insula.

Soarta celeilalte jumatati din cantitatea de mâl este deocamdata incerta, fiindca nu exista inca fonduri suficiente. Totodata, dupa cum a declarat si Georgiana Cernat, purtatorul de cuvânt al Administratiei Bazinale Siret, reprezentantii Romgan dadusera asigurari ca mâlul urma sa fie dus pe un teren pe care firma il detine, la Letea Veche.

Acest lucru nu s-a intâmplat, astfel ca vinovatii sunt acum buni de plata.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

  • Stanica
   amenda se plateste tot din bani tai…….o mica suplimentare la proiect si dai cu malu inainte Stanica ……uite de asta uni e destepti si alti e gelosi.

 1. DACA II ENERVATI I SI I AU JUCARIILE SI PLEACA…ASA CUM AU FACUT SI CU STRADA MILCOV….E MIJLOCUL VERII SI PE ACEASTA STRADA NU SE MAI FACE NIMICA..ASTEAPTA IARNA CA SA OPREASCA LUCRARILE PANA LA ANUL…LA URMATORUL CONGRES A LUI CEAUSESCU SE VA TERMINA LUCRARILE PE MILCOV..ASA AU PROMIS EDILII BACAULUI

 2. Buna Ziua,
  Doresc sa ma adresez Primariei Mun. Bacau cu urmatoarea doleanta:

  Lcuitori din Str. Calea MARASESTI, mai precis din centrul Orasului Bacau, va roaga sa luati masuri cat mai urgete, daca se poate, pentru a STOPA CIRCULATIA MOTOCICLETELOR prin centrul Orasului, cel putin Sambata si Duminica.
  Poluarea fonica produsa de aceste masini in aceste zile de Sambata si Duminica este de nesuportat aducand mari deserviri linisti si sanatati copiilor si persoanelor in varsta prin marirea gradului de stres si dereglarea sanatati populatiei din acest sector de drum, din Mun. Bacau.

  Va multumim!

 3. Exista un indicator in giratoriul de la Catedrala care interzice accesul motocicletelor dupa 8 seara. Regulile de circulatie si restrictiile nu sunt facute de catre copii si pensionari din fericire. Asa cum exista program de odihna 22:00-08:00 (ore in care esti pasibil de amenda in cazul vre-unei petreceri de apartament) asa exista si program pentru motoare. Daca si in Bacau mai e perturbata linistea va rog duceti-va in Iasi sa va face-ti o ideie

LĂSAȚI UN MESAJ