Expo Ambient Design expune tendintele anului 2016 in amenajarea locuintelor (Foto: Petru Done)

Centrul de Afaceri si Expozitii din Bacau a fost gazda unui veritabil regal dedicat mediului de afaceri, protagonistele fiind Conferinta Afaceri.ro organizata de compania Arhipelago, din Bucuresti, dar si cea de a treia editie a Expo Ambient Design si prima editie a Expo Credite&Imobiliare.

Ciclul de manifestari a fost deschis de Afaceri.ro, in care speakerii au dialogat cu cei prezenți despre oportunitatile de finantare Europeana, despre cum pot fi îmbunatatite strategiile de marketing cu ajutorul mediului online si despre care sunt tendintele in domeniul constructiilor si amenajarilor. Un subiect destul de incins s-a dovedit cel al autostrazii pentru Moldova, oricare ar fi ea dintre proiectele propuse pâna acum.

La deschiderea celor doua expozitii, directorul Centrului de Afaceri, Corneliu Pricope, a subliniat rolul acestora ca eveniment de impact regional, in care Ordinul Arhitectilor din România (OAR) si Uniunea Arhitectilor din România, dar si UGIR 1903 – Filiala Bacau si compania Arhipelago au fost parteneri de nadejde.

„Am avut vizitatori si din Covasna, Brasov si Bucuresti si speram sa fie o mai mare comuniune in rândul oamenilor de afaceri – a spus Corneliu Pricope. Am conectat si Expo Credite, pentru ca acum este o cerere pe piata in domeniul imobiliar, precum si o crestere a interesului dezvoltatorilor. Insa, in privinta creditelor imobiliare prezenta expozantilor este redusa, deoarece noile prevederi legislative privind Prima Casa si mult discutata lege a darii in plata nu favorizeaza un suport potrivit din partea bancilor, care s-au abtinut sa apara cu oferte publice in acest moment”.

Liliana Bârgu, presedintele Filialei Bacau-Neamt a OAR a atras atentia asupra lucrarilor expuse de trei dintre lucrarile realizate de arhitectii bacauani. „Moldova – ne-a declarat presedinta filialei OAR – este o zona mai slaba economic, deci si oferta de proiecte arhitectonice nu este atât de interesanta, pentru a intra in concurs la nivel national la Anuala de Arhitectura. Dar, in asociere cu celelalte filiale OAR, din Iasi, Vaslui si Filiala Nord-Est (Suceava – Botosani), am organizat Regionala de arhitectura Moldova. Noi, cei din Bacau-Neamt am participat cu lucrari de arhitectura de interior. Astfel, aici la Expo Ambient au venit cu astfel de lucrari arhitectul Doru Anghel, cu Amenajarea sediului administrativ al firmei Electric Plus Bacau (el a proiectat si sediul), Vladimir Mândru cu amenajari de restaurante si baruri, care au un concept anume, si Raluca Dascalita, care acum lucreaza in Bucuresti, dar in curând va fi in Londra”.

AFACERI

La Târg au fost prezenti expozanti pregatiti cu o sumedenie de variante pentru a mobila, decora si utiliza locuintele intr-un mod unic. Idei pentru design interior in ton cu ultimele tendinte au putut afla cei care au vizitat standul amenajat de Casa Contesei. Doamna Rodica Deaconu, designer de interior ne-a declarat: „Am acumulat experienta necesara pentru a reusi sa satisfacem exigentele si preferintele bacauanilor, astfel incât putem afirma ca suntem mândri de performantele noastre, iar clientii nostri incântati de interioarele decorate cu pasiune si profesionalism de Casa Contesei.”

Foto 2: «afaceri 2» - Conferinta Afaceri.ro a debutat cu un antrenant networking business game (Foto: Petru Done)
Foto 2: «afaceri 2» – Conferinta Afaceri.ro a debutat cu un antrenant networking business game (Foto: Petru Done)

Liliana Bargu, presedintele Filialei Bacau-Neamt a OAR a atras atentia asupra lucrarilor expuse de trei dintre lucrarile realizate de arhitectii bacauani.

„Moldova – ne-a declarat presedinta filialei OAR – este o zona mai slaba economic, deci si oferta de proiecte arhitectonice nu este atât de interesanta, pentru a intra in concurs la nivel national la Anuala de Arhitectura. Dar, in asociere cu celelalte filiale OAR, din Iasi, Vaslui si Filiala Nord-Est (Suceava – Botosani), am organizat Regionala de arhitectura Moldova.

Noi, cei din Bacau-Neamt am participat cu lucrari de arhitectura de interior. Astfel, aici la Expo Ambient au venit cu astfel de lucrari arhitectul Doru Anghel, cu Amenajarea sediului administrativ al firmei Electric Plus Bacau (el a proiectat si sediul), Vladimir Mândru cu amenajari de restaurante si baruri, care au un concept anume, si Raluca Dascalita, care acum lucreaza in Bucuresti, dar in curând va fi in Londra”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Foarte slab, din punctul de vedere al unui om interesat sa-si cumpere mobilier pentru o intraga casa. Nicio comparatie cu un eveniment similar de la Iasi sau Bucuresti. Bacaul e un oras muribund, cine are bani ca sa bage in mobila de calitate se duce la Bucuresti, iar cine nu are bani, oricum nu vine la marginea Bacaului ca sa caste gura…

LĂSAȚI UN MESAJ