Ambasadorul Marii Britanii in România, Excelenta Sa Paul Brummell, a vizitat, la sfârsitul saptamânii trecute, municipiul Moinesti, vizita prilejuita de finalizarea celei de a cincea editii a Taberei de voluntariat, organizata in parteneriat cu Fundatia Libra, din Anglia.

Ambasadorul Marii Britanii a tinut sa afle detalii despre parteneriatul dintre organizatiile si institutiile implicate in proiect, inclusiv a unitatilor de învatamânt, în prezenta directorilor acestora, Adriana Cazanel (Liceul Teoretic „Spiru Haret”) si Ionel Purcaru (Scoala Gimnaziala „Tristan Tzara”) si a semnat Cartea de Onoare a municipiului. Proiectul Taberei de voluntariat a aparut in anul 2011.

Acesta este adresat liceenilor din Anglia si celor din Moinesti (ca voluntari), dar si copiilor din clasele I-IV provenind din familii cu venituri modeste (ca beneficiari). În fiecare vara, timp de doua-trei saptamîni, între 15 si 25 de adolescenti din Marea Britanie vin în Moinesti, locuiesc acasa la adolescentii înscrisi în program si fac voluntariat zilnic la after-school-ul de la Scoala Gimnaziala „Tristan Tzara”, cu un program de 8-10 ore foarte diversificat: creatie plastica, dezvoltare personala, limba engleza si limba româna, jocuri, comunicare si asa mai departe.

PUBLICITATE

Din 2014, acest parteneriat a fost monitorizat de ambasada Marii Britanii, staff-ul Fundatiei Libra (presedinte Virginia Darley) prezentând reprezentantilor diplomatici întreg programul, derularea si rezultatele acestuia. Tot ceea ce se învata în tot tabara devine laitmotivul spectacolului de final.

In acest an, in fata Bibliotecii municipale din Moinesti, pentru oaspetii din Anglia, peste 70 de copii (beneficiari si voluntari, englezi si români) au pregatit un întreg spectacol cu dansuri, cântece interpretate în ambele limbi, postere pictate si masti desenate direct pe fetele actorilor.

Paul Brummell a tinut sa anunte, la aceasta intâlnire, si ca doi dintre tinerii voluntari, Charris si Dragos, care sunt de mai multi ani împreuna, si-au anuntat logodna. Ambasadorul Marii Britanii a primit, la final, din partea primarului Viorel Ilie, o diploma care îi conferea titlul de „Friend of Moinesti Municipality” – prieten al municipalitatii moinestene.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ