Eu mi-am construit campania pe proiecte. Am refuzat să intru în mocirla în care au încercat unii, alții să mă implice. Nu cred că se construiește un oraș cu vorbe de clacă, bârfe, mizerii. Nu sunt un om conflictual, nu mizez pe scandal. M-a interesat în această campanie să le prezint oamenilor ceea ce vreau să fac pentru Bacău. Am vorbit despre nevoia de a realiza un parc industrial, de a crea locuri de muncă, de a atrage investiții.

Fără bani nu poți să construiești nici parcuri, nici piste pentru biciclete, nici școli și spitale, nici să îi sprijini pe cei de vârsta a treia. Eu am prezentat o viziune pentru oraș, candidatul PSD își prezenta lipsa de caracter. Eu vorbeam despre cum să construim orașul, el se lega de un bloc pe care l-am construit cu banii mei, proveniți din munca mea în sectorul privat, fără nici o legătură cu funcția pe care o dețineam la acel moment.

Eu am fost printre oameni, am participat la sute de întâlniri în timp ce același contracandidat stătea la umbra protectorilor lui și comanda mizerii despre mine, despre colegii mei. Pe domnul Necula nu îl recomandă decât cei care l-au creat. Dă lecții de morală, dar nu vorbește nimic despre cum și-a închiriat un apartament ANL în calitate de consilier la Prefectură și asta în timp ce mii de tineri așteptau să le vină rândul la o casă. Unii nici până în ziua de astazi nu au reușit să primească aprobare. Cam acesta a fost tonul campaniei.
 
Ați fost cel mai atacat în această campanie. Cum ați răspuns acestor atacuri?
 
DL OK PRESA-2Am spus și o repet: în acest oraș s-a făcut în 12 ani de administrație liberală cât nu a făcut PSD în tot județul în cei 26 de ani de când sunt la conducere. Acum două zile s-au împăunat, de exemplu, cu deschiderea lucrărilor pentru centura orașului. La nici 24 de ore după ce au tăiat panglica electorală, utilajele erau dispărute, liniște totală. Dar ce nu face omul pentru o fotografie de campanie.

PUBLICITATE

De fapt, ceea ce e deranjant este impostura PSD, o caracteristică a acestui partid. Nu pot să nu îmi amintesc cum tânărul Necula în 2012 spunea despre mine că sunt „un model nou de administrație pe care România trebuie să-l promoveze și modelul nou de politică”. Ca acum să invoce construcția blocului care exista și în 2012. Desigur, dl Necula nu prea are ce să spună despre el având în vedere că toata viața lui a atârnat de niște funcții publice fără să facă nimic concret. Citeam cum domnul Benea se lăuda că el nu candidează, că, vai, nu are nici o miză electorală.

Cum spuneam, câtă impostură. Benea candidează prin Necula sau invers, Necula candidează pentru Benea. Atât reprezintă Necula: interesele lui Benea. Nu au nici o legătură cu interesul comunității. Toată campania au vânturat numele lui Stavarache. Să fim serioși. În primele două mandate, actualul primar și echipa liberală au reparat mult din ceea ce a distrus PSD până în 2004. Am recunoscut că orașul s-a blocat din momentul în care au apărut problemele cu justiția. Dar nu PSD poate vorbi despre asta. Când ai un președinte de partid condamnat penal definitiv, când Necula votează în Parlament pentru protejarea politicienilor cu probleme penale, când nu au nici o rușine să susțină oameni care au distrus județul, ar fi bine să se uite mai atent în propria lor ogradă.
 
Care credeți că va fi rezultatul duminica?
 
Sunt convins că băcăuanii vor alege omul care a arătat că are o meserie, că e mai mult decât un nume pus pe listele de partid, care s-a prezentat în fața lor cu o viziune coerentă despre dezvoltarea orașului, care a avut o atitudine decentă și de bun simț. Aceste alegeri sunt în primul rând despre oameni și sunt convins că va fi ales omul căruia îi pasă de oraș, de băcăuani.

DL OK PRESA-1Nimeni nu e perfect, dar în mod sigur- și o spun cu toată convingerea, voi fi primar pentru oraș și nu pentru un grup de interese. Echipa de consilieri pe care am propus-o e formată din oameni profesioniști, cunoscuți și apreciați în domeniul lor. Viziunea mea despre oraș înseamnă în primul rând atitudine și respect față de oameni.
 
Cum stați în sondaje?
 
Diferența dintre mine și Necula e de aproximativ trei procente și e firesc să fie așa având in vedere că e un singur tur, că votul e fracturat pe partea anti-PSD între mai mulți candidați. De fapt, sunt doi competitori în mod real, PNL și PSD.

Si dacă adunăm voturile celorlalți candidați, alții decât PSD, vom constata că băcăuanii nu cred că PSD e o variantă pentru binele orașului. Eu îmi doresc foarte mult ca Bacăul să nu rateze ziua de 5 iunie. E singura noastră șansă ca să nu lăsăm Bacăul pe mâna celor care au sărăcit întregul județ! 

Există totuși riscul unui absenteism destul de mare.

Eu sper să nu fie așa. Pe de altă parte, am constatat că marii absenți în alegeri sunt tinerii. Ar fi păcat să nu își folosească un drept care acum 26 de ani era imposibil de exercitat. Dacă orașul nostru a fost depopulat de tineri ca urmare a sărăciei provocată si întreținută de PSD a fost posibil și pentru că o mare parte din băcăuani au ales să nu se implice.

Dacă tinerii își iubesc orașul și vor să își construiască un viitor aici, atunci trebuie să meargă la vot și să aleagă un om care e mai mult decât un simplu membru de partid. Iar eu, dincolo de apartenența politică, sunt un om care a dovedit că am o meserie, că nu trăiesc din funcții publice, că am o familie, că am respect față de muncă, că sunt un om serios și că îmi pasă de orașul în care trăiesc. Sper ca tinerii să meargă la vot pe 5 iunie.

PUBLICAT LA COMANDA PNL, CUI 21160042


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.